cloud
Hem KANALRÖST All-Flash, stommen i framtidens lagringslösning för virtualiserade server parker

All-Flash, stommen i framtidens lagringslösning för virtualiserade server parker

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Det har skett en enorm förstärkning inom IT-infrastrukturen under det senaste året i det att vi ser allt fler äldre servrar konsolideras i optimerade virtualiserade servrar.

Arbetsbelastningen från virtualiserade servrar har ökat från 40 procent år 2012 till 80 procent år 2016 och med stor sannolikhet All-Flash, stommen i framtidens lagringslösning för virtualiserade server parker 2kommer merparten av all serverbelastning komma från virtualiserade servrar inom några år. Men för att frigöra den fulla potentialen av denna virtualiserade infrastruktur, behöver organisationer lagringslösningar som kan hålla jämna steg med den virtuella serverinfrastrukturen. Dessvärre så har traditionella lagringslösningar inte den styrka och kapacitet för att hantera detta utan blir snarare till flaskhalsar som bromsar prestandan.

Den flashbaserade lagringsrevolution går allt snabbare

Däremot ger en all-flash baserad lagring den hastighet som krävs för att dra full nytta av en virtualiserad serverinfrastruktur. Tack vare en kombination av allt mer konkurrenskraftiga priser på flashbaserad lagring och att fler leverantörer tillverkar flashbaserad lagring som är speciellt optimerad för en virtuell infrastruktur så har även tillväxten inom detta område ökat rekordartat.

Under en period där den totala lagringsmarknaden minskade med 2,4 procent, växte de helt flashbaserade lagringsystemen med 61 procent från tredje kvartalet 2015 till tredje kvartalet 2016 och passerade 1 miljard dollar i värde. Under samma period växte hybridbaserad lagring med 24 procent till ett värde på över 2 miljarder dollar. Trots att den flashbaserade lagringen sett en sådan kraftig tillväxt så har de dominerande aktörerna på den traditionella lagringsmarknaden sett sin totala marknadsandel sjunka från 74 till 64 procent.

Om denna trend fortsätter kan vi förvänta oss en dramatisk nedgång för traditionell lagring under de närmaste åren. Allt fler siffror visar att stora organisationer satsar kraftfullt på all-flash lösningar för att på detta sätt frigöra den fulla potentialen hos sina tidigare investeringar i en virtualiserad server-infrastruktur.

Övergången från traditionell lagring till all-flash eller hybrid baserad dito stimuleras även av ett allt lägre pris på flashbaserad hårdvara. Den främsta orsaken till detta skifte verkar dock vara utvecklingen av programvara som stödjer ett optimalt utnyttjande av en virtuell infrastruktur.

Enkel hantering är nyckeln

Leverantörer av flashbaserad lagring har använt sig av olika metoder för att bygga ut sin arkitektur. Flera av de leverantörer som var tidigt att på marknaden använder samma typ av LUN och volymbaserade arkitektur som traditionell lagring men trots att dessa i största utsträckning jobbar med enklare gränssnitt så kvarstår behovet av såväl manuella ingrepp och krav på en viss kompetens nivå.

Andra leverantörer, som Tintri, såg konvergensen av all-flash och virtualisering som en möjlighet att från grunden skapa en ny lösning för hur lagring ska hanteras. Vi försökte avvika från den traditionella arkitekturen och bygga en lagring som fungerar i virtuella maskiner och containers – ett gemensamt språk i hela datacentret som är kompatibelt med företagets moln. Resultatet är lagring som hanteras på samma enkla sätt som en app, och som integreras med datorer och ett bredare virtualiserat ekosystem på ett mer naturligt sätt.

I likhet med de ledande molnleverantörerna, så tror flashlagringsspecialister som Tintri, att företag vill att deras IT hanteras av generalister och inte specialister. Tintri är även av den uppfattningen att tjänsteleveranser ska vara så enkelt som möjligt för allt storlekar av organisationer, från medelstora företag till IT avdelningar som ger stöd åt stora internationella företag eller tjänsteleverantörer som både installerar lagringlösningar och erbjuder lagring som en tjänst.

Organisationer måste vara igång på några minuter för att kunna garantera tillgänglighet och maximal prestanda utan flaskhalsar. Tintri försöker göra det så enkelt som möjligt att installera och delegera resurser till virtualiserade miljöer och leverera full insyn i virtualiserade servrar. Resurser fördelas mer eller mindre automatiskt och provisionering är en självklar standard samtidigt som det finns en transparent insikt gällande prestandan för fakturering och/eller dokumentation.

Dessa är några av de många fördelar som organisationer och tjänsteleverantörer, oavsett storlek, kan få genom att införa all-flashbaserad lagring som är specialbyggd för virtualisering eller molnlösningar från leverantörer som Tintri. Poängen är att all-flashlagring i sig självt inte kommer att lösa prestandaproblemen, men i kombination med rätt arkitektur och programvara kommer hårdvarans fulla potential att frigöras. Det är även denna typ av lagring som kommer att växa snabbast på marknaden och skala med det enklaste i företagens datacenter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00