Fem vackra SUP-destinationer i Sverige
Hem NYHETEREFTER JOBBET Fem vackra SUP-destinationer i Sverige

Fem vackra SUP-destinationer i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nästan var tredje svensk (30%) visar ett minskat intresse för att resa utomlands på sin semester i sommar.

Fem vackra SUP-destinationer i SverigeDäremot har intresset för naturupplevelser i Sverige ökat markant under pandemin.

Det visar en undersökning gjord på uppdrag av Göta kanal. En naturupplevelse som ökat i popularitet under de senaste åren och erbjuds i allt från fjällen i norr till klippor i söder är Stand Up Paddle boarding. Här listas fem vackra SUP-destinationer i Sverige.

Stand Up Paddle boarding (SUP) är en aktivitet som vuxit i popularitet under de senaste åren. Det är en vattenbrädsport där man står på brädan och paddlar med en enbladig paddel. Fördelen med SUP är att det är en sport som alla kan lära sig och kan utföras i alla typer av vatten. Här listar Göta kanal Sveriges vackraste destinationer där finns uthyrning av SUP-brädor.

  1. Fjällkantad paddling i Åre

För vissa är Åre synonymt med vinter och skidåkning, men det är också en magisk plats att besöka under sommarhalvåret.

Vid Åresjön erbjuds paddling vid avlägsna stränder med utsikt över bergstoppar. Är ni ett större sällskap som vill testa på vattensporten kan man hyra en Mega SUP med plats för upp till åtta personer.

  1. Kombinera storstadspuls och natur vid Reimersholme i Stockholm

För den som vill kombinera storstadssemester och stadspuls med ett äventyr i naturen så är SUP vid Reimersholme ett perfekt val. Härifrån kan man upptäcka Stockholm från vattnet genom att paddla till Kungsholmen och vidare mot stadskärnan. Vill man lämna storstadspulsen en stund finns betydligt lugnare vatten längst Årstaviken. Här kan man även öva på sin balans ordentligt och prova på SUP-yoga på vattnet med hjälp av en instruktör.

  1. Paddla i unik kanalmiljö längst Göta kanal

Med sina 19 mil erbjuder Göta kanal en unik paddelmiljö. Kanalen har både längre och kortare paddelvänliga sträckor med många sevärdheter längs vägen. Är man sugen på en längre tur kan sträckan mellan Borensberg och Ljungsbro vara ett bra val. I Borensberg går det att besöka det mysiga retrokafét Kafferiet för en fikapaus. För den hungrigare gästen så serveras det lunch vid Glasbruket, vilket kan vara välbehövligt innan man påbörjar den 20 kilometer långa sträckan mot Ljungsbro. Är man sugen på en kortare sträcka kan man paddla mellan Töreboda och Hajstorp som endast är 5 kilometer lång. Det är en betydligt mer avslappnad tur som erbjuder paddling under två broar och som kan avslutas med en stund i en vedeldad bastu.

  1. Paddla bland kobbar och skär i den bohuslänska pärlan Grönemad

På västkusten, omgärdad av fina stränder och skärgårdsklassiska sjöbodar, ligger Grönemad. Här kan man paddla i kristallklart hav bland kobbar och skär och uppleva den idylliska bohuslänska solnedgången. Från Grönemad är det endast några få paddeltag till de närmsta ostronbankarna. Här kan man flyta över ostron, känna saltet i luften och uppleva en vildare naturmiljö.

  1. Upplev Kullabergs dramatiska klippor i Skåne från vattnet

På halvön Kullen ligger Kullabergs dramatiska klippor som stäcker sig ut i Öresund. Kullaberg är en bergskam belägen längst ut i nordvästra Skåne. Här kan man paddla längs dramatiska klipp-passager och in i lugna vikar. Har man turen på sin sida kan man stöta på en säl eller en tumlare under äventyret. Förutom en häftig SUP-upplevelse kan man i Kullaberg avnjuta Napolitansk pizza på Mölle Krukmakeri eller fika på Sveriges högst belägna fyr, Kullens Fyr.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00