Hem PRODUKT NYHETER Aruba introducerar ny switchplattform

Aruba introducerar ny switchplattform

Publicerat av: Redaktionen

Nya CX Series och ett uppdaterat operativsystem förenklar för nätverksansvariga och ger bättre möjligheter för automatisering och analys av hela nätverksstrukturen.

Aruba introducerar ny switchplattform 3Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), introducerar nu en rad nya switchar och ett uppdaterat operativsystem. Nyheterna är avsedda för alla typer av nätverk, kontorsnätverk och datacenter av alla storlekar. I switchingserien Aruba CX introduceras nu Aruba CX 6300 Series, stackbara switchar, och CX 6400 Series, modulära switchar. Samtidigt uppdateras operativsystemet AOS-CX med en mängd nya funktioner för det moderna nätverket. Detta ger nätverksansvariga en sammanhållen, lättanvänd, komplett och framtidssäkrad switchplattform med potential att förbättra affärsresultaten.

Aruba är först med att kunna erbjuda en enda sammanhållen switchplattform som hanterar hela det moderna nätverkets funktioner. AOS-CX styr allt från användarportarna hela vägen till datacentret. Plattformen är ”cloud-native” och är optimerad genom Arubas Network Analytics Engine (NAE) med dess inbyggda funktioner för analys och automation. Med NAE kan nätverkshanteringen förenklas, applikationers prestandaproblem kan avhjälpas snabbare och många vanliga nätverksproblem kan lösas.

“AI-driven automation är centralt i en modern arkitektur som omfattar allt ifrån användarportarna till molnet. Dessutom måste det ha en intelligent infrastruktur i grunden för att vara användbart,” säger Keerti Melkote, styrelseordförande och grundare av Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise. “Vår utgångspunkt är att AI är nyckeln till att kunna analysera data och ge användbara insikter. Likaså möjliggör AI storskalig automatisering vilket gör att nätverksansvariga snabbt kan felsöka, lösa och förekomma många av de vanligaste utmaningarna på IT-området. Vår framtidsvision är en molncentrerad arkitektur som ger en snabbrörlighet åt affärsverksamheten och möjliggör nya digitala upplevelser. De nyheter vi presenterar idag är ett viktigt steg i den riktningen.”

Dagens företag kan inte förbli konkurrenskraftiga genom att göra som man alltid gjort, bara tillföra högre prestanda och bandbredd. Nätverket behöver också tillföras intelligens, det måste kunna övervaka och justera sig själv, med hjälp av automatisering som på ett intelligent sätt säkrar åtkomsten till affärskritiska applikationer, neutraliserar säkerhetshot samt ger den flexibilitet som behövs i moderna företag. Tidigare har nätverksansvariga behövt klara sig med rigida arkitekturer som dessutom skiljt sig åt mellan olika delar av nätverket. Hanteringen av olika filialkontor och centrala kontor, företagets egna servermiljö och olika datacenter har krävt mycket manuellt arbete. Särskilt som de ofta behövt använda många operativsystem som behöver hanteras på olika sätt. Detta har resulterat i att nätverken blivit fragmenterade, svåröverblickbara samt omöjliga att tillföra moderna funktioner.

De nya produkterna utgår från modellen CX 8400 Series, som med sitt operativsystem AOS-CX gav Aruba många nya kunder. Aruba introducerar nu följande nyheter:

Aruba CX 6300 och CX 6400 Series är switchar med Arubas sjunde generation av ASIC-arkitektur:

Aruba CX 6300 Series är en stackningsbar familj av switchar, som kan  flexibelt byggas ut via en virtual switching framework (VSF), upp till 10 enheter. Aruba CX 6300 Serien har inbyggda upplänkar som klarar hastigheterna 1/10/25/50 gigabit för att möta dagens och framtidens bandbreddsbehov. Aruba CX 6400 Series modulära switchar finns som chassis med plats för 5 eller 10 linjekort. Båda är byggda med en ”non-blocking fabric” som klarar av att skala från Gigabit POE i accessen till 100GbE centralt (Core), vilket ger kunder möjlighet att använda en enda plattform i hela organisationen, inklusive i sina hybridmiljöer.

AOS-CX 10.4:

Den nya versionen av AOS-CX introducerar en mängd accessfunktioner. Funktionsuppsättningen särskiljer AOS-CX och blir tillgänglig hela vägen ut till användarportarna. Bland accessfunktionerna finns Aruba Dynamic Segmentation som ger säker, enhetlig policyhantering av både trådbundet och trådlöst nätverk, ända till enskilda användare och IoT-enheter. Ethernet VPN (EVPN) över VxLAN ger enkel och säker uppkoppling till datacenter. ”Virtual Switching eXtention” (VSX) möjligör uppdateringar under drift av operativsystemet, vilket gör att det går att undvika driftstopp för underhåll.

Aruba NetEdit 2.0 med Network Analytics Engine:

En väsentligt förbättrad version av Arubas NetEdit, en programvara för switchkonfigurering, integreras nu med Arubas Network Analytics Engine. Detta möjliggör att automatisering och analysförmåga distribueras ut till varje switch samtidigt som hanteringen av dem centraliseras.. För nätverksansvariga innebär detta att vanliga uppgifter som att implementera ändrade konfigurationer eller att sätta upp system förenklas. De kan nu utföras via CX-appen, och där går det även att övervaka problem och felsöka – vilket gör att problem kan lösas på minuter istället för dagar.

Utökningen av Arubas CX switchplattform, inklusive switcharna Aruba CX 6300 och CX 6400 Series, den nya versionen av AOS-CX och Aruba NetEdit 2.0 börjar levereras i november 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00