Exclusive Networks ökade med 8 procent under det svåra 2020
Hem DISTRIBUTÖREXCLUSIVE NETWORKS Exclusive Networks ökade med 8 procent under det svåra 2020

Exclusive Networks ökade med 8 procent under det svåra 2020

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Den globala distributören Exclusive Networks hade ett lyckat fjolår, med en ökning av omsättningen på åtta procent. Företagets vd Jesper Trolle förklarade sig vara mycket nöjd under en presskonferens online onsdagen 17 mars.

Exclusive Networks ökade med 8 procent under det svåra 2020

”Vårt prenumerationserbjudande Exclusive-on-demand, X-od, växer fem gånger mer än vår traditionella affär”, säger Jesper Trolle, vd på Exclusive Networks.

En förklaring till Exclusive Networks framgångar är, liksom för många andra IT- och säkerhetsföretag, ett ökat behov av digitala lösningar i pandemins kölvatten. När fler arbetar hemma, måste fler kopplas upp och nya säkerhetsutmaningar hanteras. Det innebär investeringar i produkter, lösningar  och tjänster av den typ som Exclusive Networks förmedlar.

Exclusive Networks, med huvudkontor i Paris, omsatte 2,6 miljarder euro under 2020. Andra mått på framgång för företaget är 450 nya medarbetare, etablering i nio länder under 2020, och 17 nya leverantörer i utbudet. Exclusvie Networks finns i över 50 länder med 2100 medarbetare. Utan att närmare avslöja några siffror säger man sig även ha presterat ett rörelseresultat på rekordnivå.

Ett tecken på Exclusive Networks globala räckvidd är att fler än 50 personer från 18 länder och tre kontinenter deltog under presskonferensen. De goda siffrorna för 2020 nåddes trots en nackdel i form av valutakurser:

– Euron blev starkare under 2020, vilket innebär att försäljning utanför EU blir mindre värd. En orsak till våra framgångar är att vi inte är beroende av en enda leverantör, säger Jesper Trolle.

Med det sagt passar han ändå på att nämna säkerhetsföretagen Fortinet och Palo Alto Networks som exempel på starka leverantörer i Exclusive Networks sortiment. Det finns en rad andra leverantörer som är världsledande inom respektive område i portföljen som vi ser en stark tillväxtpotential kring.

Exclusive Networks ökade med 8 procent under det svåra 2020

På en fråga om vilka trender han tror kommer att dominera 2020 nämner han att allt fler kunder kommer att satsa på prenumerationslösningar, att arbetssättet devops ökar i popularitet, speciellt med inslag av IT-säkerhetslösningar, och att kraven på IT-säkerhet kommer att öka ännu mer.

– Vårt prenumerationserbjudande Exclusive-on-demand, X-od, växer fem gånger mer än vår traditionella affär.

Jesper Trolle vågar sig också på att skåda in i kristallkulan vad gäller omvälvande tekniktrender om ett år:

– Jag tror att Zero Trust och identitetshantering för multimolnmiljöer blir viktiga. En annan viktig trend blir att det kommer att ske många företagsförvärv och sammangåenden även i fortsättningen.

Zero Trust är, som namnet antyder, en ansats till IT-säkerhet som går ut på att kontrollera så mycket aktivitet som möjligt. Det innebär till exempel att ha starka åtkomstkontroller för varje applikation som körs i ett nätverk.

Det är uppenbart att Exclusive Networks har ett utbud som ligger rätt i tiden. Det goda resultatet för 2020 tyder på att företagets modell att vara en stark distributör som sammanför leverantörer med återförsäljare och kunder fungerar väl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00