Konvergerad infrastruktur och smartphones, är det någon skillnad?

Konvergerad infrastruktur och smartphones, är det någon skillnad?

Publicerat av: Redaktionen

Konvergerad infrastruktur är mestadels positionerat som lösningen för ROBO (Remote Office and Branch Office), men det passar även bra för ett fullt konsoliderat datacenter.

Många små och medelstora organisationer ser konvergerad infrastruktur som ett sätt att efter år av ”kaotisk tillväxt” effektivisera och ta tillbaka kontrollen över sin infrastruktur.

Vi jämför gärna konvergerad infrastruktur med smartphones. Anledningen till att företag flyttar till konvergerade system är mycket lik den som gjorde att människor började köpa smartphones.

Idag har de flesta av oss bara en enhet i fickan eller väskan. Däremot var det inte speciellt länge sedan vi fortfarande bar på två eller tre enheter: en (icke-smart) mobiltelefon, en digital assistent och en kamera.

Den tiden är dock förbi. Nu har vi funktionerna från alla tre enheter integrerade i en enda enhet – vår smartphone. Precis som vi har slutat köpa flera enheter kommer mindre företag också att sluta köpa vitt skilda servrar, nätverk och lagring. Istället kommer de att omfamna konvergerade system. Varför? De är lättare att köpa, implementera och äga.

Ett bra exempel på en liten organisation som anammat detta tillvägagångssätt är SWITCH, en schweizisk organisation på utbildningsmarknaden. SWITCH införde framgångsrikt en omfattande konvergerad IT-lösning med hjälp av Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Enterprise Virtualization och Red Hat Satellite samt en förkonfigurerad FlexPod-lösning. Lösningen består av Cisco Unified Computing System-servrar (UCS) samt switchar och lagringskomponenter från NetApp.

Mångsidighet för alla applikationer

Vanligtvis när du köper en smartphone köper du den inte för att användas i bara sex månader eller ett år, utan i två till tre år. Dina behov när det gäller program utvecklas under denna tid och det är därför Android och iOS är de två vanligaste operativsystemen. Oavsett vilket operativsystem av dessa du väljer vet du att du kommer att kunna köra vilka appar som helst – investeringen är med andra ord framtidssäker.

Små och medelstora företag har samma inställning till infrastruktur. Deras krav förändras och utvecklas och det system som de investerar i måste tillgodose ändringar i strategi och affärsmässiga krav. Med en konvergerad infrastruktur som FlexPod kan de köra valfri hypervisor och alla program på den. De flesta av de kunder vi har talat med behöver denna flexibilitet eftersom de rör sig långsamt mot ett fullt virtualiserat datacenter samtidigt som de måste köra vissa arbetslaster på traditionell hårdvara.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00