Enea visar ny funktionalitet för Cyber Security i Qosmos ixEngine på RSA i San Francisco
Hem EVENTEvent Bevakning Enea visar ny funktionalitet för Cyber Security i Qosmos ixEngine på RSA i San Francisco

Enea visar ny funktionalitet för Cyber Security i Qosmos ixEngine på RSA i San Francisco

Publicerat av: Redaktionen

Qosmos ixEngine stärker positionen som marknadsledande inom inbyggd Deep Packet Inspection för nätverkssäkerhet med ny funktionalitet som inbyggd motor för regelstyrning, transaktionell DPI, och deep file inspection.

Enea kommer att delta på RSA Conference i San Francisco nu i veckan som startade igår den 13 till Enea visar ny funktionalitet för Cyber Security i Qosmos ixEngine på RSA i San Francisco 217 februari. Företaget kommer visa de
senaste funktionerna i Qosmos ixEngine som ger leverantörer av nätverkssäkerhetslösningar tydliga fördelar, bland annat en inbyggd motor för regelstyrning, bättre hantering av användaraktivitet inom olika applikationer, och effektivare utvecklingscykler.

Qosmos ixEngine inuti säkerhetslösningar

  • Qosmos ixEngine klassificerar trafik och extraherar metadata som används för att aktivt upprätthålla av säkerhetsregler: Next Generation Firewalls (NGFW), Security Information and Event Management (SIEM)
  • Qosmos ixEngine extraherar innehållet i filer samt metadata och använder det för en detaljerad analys av innehållet: Malware protection, Data Loss Prevention (DLP), Threat Intelligence

Den kommande versionen av Qosmos ixEngine kommer att innehålla följande funktionalitet för att utveckla säkerhetslösningar:

Inbyggd motor för regelstyrning

En motor för regelstyrning är en del av säkerhetstillämpningar som korrelerar, förändrar och manipulerar data vid runtime, baserat på fördefinierade regler: t.ex. NGFW, DLP, och produkter för att upptäcka skadlig programvara. Utvecklare kan nu använda Qosmos ixEngines API:er för att konfigurera regler och ladda dem i motorn vid produktion. Reglerna definieras i ett lättanvänt JSON-format.

Transaktionell DPI

Användningen av molntjänster och OTT-applikationer kan innebära ett säkerhetshot för företag. För att skydda företaget från skadlig kod och förhindra dataförlust, måste företagets IT-administratörer kunna blockera eller tillåta användarnas aktivitet inne i applikationerna. Qosmos ixEngine nya transaktionella DPI ger en beskrivning av användaraktiviteten inom tillämpningar för filöverföring, strömningstjänster och sociala nätverk (t.ex. ”Hämta fil” i Facebook).

Deep File Inspection

En ny mjukvarumodul som undersöker filer för att skydda mot inkommande skadliga program (till exempel phishing) och för att förhindra förlust av data genom exfiltration av känsliga filer över nätverk. Deep File Inspection upptäcker filtyp, kontrollerar överensstämmelsen mellan MIME-typ och filnamnstillägg, beräknar filhash, och extraherar metadata för att hjälpa utvecklaren att analysera filens innehåll.

”Qosmos ixEngine är nu ännu mer attraktivt för säkerhetstillämpningar”, säger Thibaut Bechetoille, VD för Qosmosdivisionen inom Enea. ”Säkerhetsleverantörerna kan fokusera sina utvecklingsresurser på att bygga starka säkerhetsprodukter, utan att behöva oroa sig för DPI-teknik”

Qosmos ixEngine är ett Software Development Kit (SDK). Det består av bibliotek och verktyg som är lätta att integrera i nätverks- och säkerhetsprodukter. Det anses vara en de facto-standard för IP-klassificering och extraktion av metadata. Säkerhetsspecialister använder Qosmos programvara och tjänster för att få insyn i applikationer, snabba på utvecklingen och förstärka förmågan i nya lösningar. Qosmos är en division inom Enea sedan december 2016.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>