”Titus Coin kryptovalutan – Med allmänhetens perspektiv”
Hem Kanalröst ”Titus Coin kryptovalutan – Med allmänhetens perspektiv”

”Titus Coin kryptovalutan – Med allmänhetens perspektiv”

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] För ett tag sedan skrev vi om den nya kryptovalutan Titus Coin. Intresset verkar vara stort och vi tar därför en närmare titt på hur detta valutakoncept kan vara intressant för privatpersoner.

I skrivande stund är det nog många som går runt och funderar på varför de inte hängde med när ”BitCoin-tåget” började rulla. Men det finns fler perronger med ”valuta-tåg” som avgår, en av dem är Titus Coin (TTS). Vi försöker reda ut de olika begreppen och hur det hela kommer att fungera.

”Titus Coin kryptovalutan – Med allmänhetens perspektiv” 3Det initiala kapitalet är på plats
Den 19 november avslutades den ICO (Initial Capital Offering) som har pågått i fem veckor. Syftet med ICO:n var att få ut budskapet om Titus samt att få igång användningen av TTS. Därför erbjöd man generösa rabatter på coinen. Kampanjen lyckades och 3117 nya användare av TTS köpte in sig i konceptet. Upplägget av ICO:n finns beskrivet i en tidigare artikel. Därmed har även Titus Coin börjat rulla mot en spännande framtid. I korthet kan man säga att konceptet består av en mobilanpassad handelsplats, en sparkassa ekonomisk förening och en växlingsfunktion. Valutan växer stadigt och idag finns det människor i cirka 55 länder som på olika sätt har investerat i Titus Coin. I dagsläget ligger fokus på Europa men en digital valuta är i allra högsta grad global eftersom den går att nå var du än är. I Titus fall är detta än mer sant eftersom den går att använda även om du för tillfället är offline.

Svagheter vänds till styrkor
En anledning till att kryptovalutor har haft svårt att nå ut är att de upplevs som ohanterliga och besvärliga. Det gör att allmänheten inte använder dem för att betala med i t.ex. affärer. Det här vill Titus Coin ändra på. Man har därför utvecklat en användarvänlig APP-baserad betalningslösning. Där finns det även ett inbyggt lojalitetsprogram som ger kick-back när du handlar och moderna marknadsföringsverktyg. Det kan t.ex. bestå i att du får information om pågående kampanjer i affärer som du för tillfället är nära eller affärer som säljer sådant som du har angett att du är intresserad av.

En annan svårighet för kryptovalutor har varit att det tar alldeles för lång tid att genomföra en betalningstransaktion jämfört med om man betalar med kontanter eller ett traditionellt betalkort. Det är i första hand direktbetalningar över disk eller person till person som är problemet. TTS har löst det med en kraftfull och distribuerad IT-lösning. De har byggd upp ett nätverk med s.k. Titan-noder för att säkerställa att varje transaktion godkänns omgående.

Butikernas risk vid kursändringar kan minskas
Många butiker väljer att inte ta emot betalningar med kryptovaluta. En anledning är att andra kryptovalutor har varit föremål för stora kurssvängningar, både upp och ner, p.g.a. av spekulationer. För att öka butikernas vilja att acceptera TTS har de därför byggt in en möjlighet för handlarna att omgående vid en betalning växla Titus Coins till s.k. Fiatvalutor (Dollar, Euro, SEK m.fl.). Detta är en av flera inställningar som respektive handlare väljer när de ansluter sig. Dessutom finns det i konceptet en funktion, Sparkassa ekonomisk förening, som håller koll på kursen i syfte att få den mer stabil. Detta görs genom att antingen göra fler coins tillgängliga eller köpa tillbaka coins.

Titus Community
För att ytterligare säkerställa att TTS blir en valuta som allmänheten verkligen kan använda utvecklar man en app baserad betalningslösning för betalningar och transaktioner på ett säkert, omedelbart och enkelt sätt. För att så snabbt som möjligt öka antalet butiker som ansluter sig till TTS har man ett stort antal provisionsbaserade säljare som kontaktar och informerar intressanta butiker och företag. För att budskapet ska bli enhetligt genomgår samtliga säljare en utbildning via Titus Academy innan de börjar sitt arbete.
För att få ett brett och balanserat utbud av affärer, grossister och andra handelsaktörer så förbehåller sig Titus Community rätten att själva godkänna varje ny handlare.

Titus Ambassador
En viktig del av upplägget för handelsplatsen är en roll som heter Titus Ambassadors. Man har satt ett maximum antal till 5000 personer. För att bli ambassadör behöver man köpa TTS för motsvarande 1000 Euro. Det är ingen avgift utan den blivande ambassadören får coins för motsvarande 1000 Euro. Tanken är att de ska utgöra basen för de säljare som arbetar med att knyta nya handelsaktörer till handelsplatsen. De får också rätten att ta del av det provisionssystem som finns inbyggt.

Antalet Titus Ambassadors växer stadigt och den 21 november 2017 fanns det 3007 medlemmar varav 1992 är ambassadörer. Organisationen bakom TTS räknar med att 3000 ambassadörer är klara vid utgången av 2017 och att kvoten på 5000 är fylld vid halvårsskiftet 2018.

När man har nått 3000 ambassadörer är en milstolpe nådd. Då lanseras ett antal färdiga tjänster och produkter inom Titus Community. Det innebär också att befintliga medlemmar i Titus Community ges möjligheten att själva bjuda in nya medlemmar till handelsplatsen.

Ytterligare information
För de som är intresserade av att få veta mer om möjligheterna i detta spännande koncept arrangeras löpande informationsträffar.

Det finns även möjlighet att direkt kontakta Roland Andersson per mail för ytterligare frågor :
Mail: roland@titusfounder.com

Det är möjligt att registrera sig som gratis medlem i Titus Community. Detta görs på följande länk: https://titus.community/OnBoard

Ännu mer information finns att tillgå via denna länk: https://titus.community/

”Titus Coin kryptovalutan – Med allmänhetens perspektiv” 4

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>