Hem KANALRÖST Brandväggen som klarar allt – och lite till

Brandväggen som klarar allt – och lite till

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Fortinet beskriver sin brandvägg FortiGate som navet i moderna nätverk. Eller vad sägs om router, vpn, wlan controller, switch och en hel del till? Tät integration av olika funktioner och goda prestanda är några aspekter som beskrivs i ett nytt webinar.

Brandväggen som klarar allt – och lite till 2

Andreas Gotthardsson, ansvarig för tekniskt säljstöd på Fortinet i Sverige

Ska man välja den bästa produkten inom varje kategori eller satsa på ett fåtal produkter med breda användningsområden. Eller för att använda modern svenska: best of breed eller general purpose?

Det finns förstås en tredje strategi och det är att designa produkter med breda användningsområden, som är framstående inom varje enskilt område. Eller i varje fall inom de flesta. Säkerhetsföretaget Fortinet har definitivt en sådan ambition, vilket framgår av ett färskt webinar. Det handlar om FortiGate-familjen av moderna hårdvarubaserade brandväggar. Eller next-generation firewall som är den engelska benämningen.

Poängen med FortiGate är att den inte bara är en brandvägg, utan har en stor mängd funktioner som dels hänger ihop med brandväggsfunktionaliteten, dels behövs för att skapa nätverksmiljöer i största allmänhet.

Fredrik Nilsson som arbetar med tekniskt säljstöd på Fortinet i Sverige och som håller i webinariet om FortiGate räknar upp en myriad av funktioner inom tretton olika områden, plus bonusområdet ”blandat”. Det handlar om router, vpn, wlan controller, switch, SSL-dekryptering, DNS-filter, antivirus, och så vidare. Det är omfattande beskrivningar som gäller inom varje område och glöm inte att FortiGate är en brandvägg också. Kort sagt, det tar sin lilla tid att gå igenom hela listan.

Tanken är dels att det ska vara smidigt att ha så mycket funktionalitet som möjligt inom ramen för en produkt, dels att många av funktionerna blir bättre om de integreras tätt med andra. Som bevis på att Fortinet har lyckats refererar Fredrik Nilsson vid ett flertal tillfällen till oberoende tester som har utförts av NSS Labs. Han verkar vara extra stolt över goda resultat i prestandatester.

Brandväggen som klarar allt – och lite till 3

Fortinets främsta argument för brandväggen FortiGate är en mycket bred uppsättning funktioner för allt som rör nätverk och kommunikation.

FortiGate finns i fler än 50 utföranden, från små skrivbordsenheter, till bjässar som klarar stora trafikvolymer. Fredrik Nilsson nämner att vissa modeller kan hantera 4 000 accesspunkter. Han framhäver också att FortiNet är den enda leverantören med närvaro hos samtliga av de sex största publika molnplattformarna. Andra viktiga aspekter ska vara enkel integration med olika tredjepartsprodukter och möjligheten att köra mjukvara som behövs i virtuella miljöer

Fortinet är ett expanderande företag med fler än 7 000 anställda, varav 28 finns i Sverige för närvarande. Man utger sig för att vara den största brandväggsleverantören i världen. Närvaron i Sverige sker via distributör och återförsäljare av olika typer.

– Vi lägger mycket kraft på de relationer med återförsäljare som vi redan har, men vill gärna ha nya också, säger Andreas Gotthardsson, ansvarig för tekniskt säljstöd på Fortinet i Sverige.

För Fortinets nästa Webinar, Fortinet secure SD-WAN/SD-Branch. Registrera dig HÄR

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00