Karlshamns Hamn fortsatt förtroende väljer Nordlo
Hem SÄKERHET Nordlo får nu förnyat förtroende av Karlshamns Hamn

Nordlo får nu förnyat förtroende av Karlshamns Hamn

Publicerat av: Redaktionen

Efter många års samarbete förnyar och fördjupar nu Karlshamns Hamn avtalet med Nordlo, som gäller upp till åtta år.

Hög säkerhetsklassning och krav på driftsäkerhet ställer krav på en modern IT-infrastruktur.

Nordlos uppdrag är att fungera som Karlshamns Hamns interna IT-avdelning, med konsulter som är tillgängliga dygnet runt.

– Det finns mycket samlad kunskap inom Nordlo som är värdefull för oss. Vi ser detta som ett partnerskap och långsiktighet var ett krav i upphandlingen, säger Johan Nordgren, CTO på Karlshamns Hamn.

Nordlo levererar allt från support och utveckling till digitalisering och infrastruktur. Hamnverksamheten klassas som en samhällsviktig tjänst och har hög säkerhetsklassning, något som gör tillgänglighet och driftsäkerhet extra viktigt.

Karlshamns Hamn fortsatt förtroende väljer Nordlo

Magnus Söderberg, vd för Nordlo i Sydost

– Ett krav i upphandlingen var att Nordlos medarbetare ska vara på plats under bestämda tider, det ger oss en trygghet och närhet. Nordlo har även jour dygnet runt där deras konsulter är på plats inom 30 minuter, en snabbhet vi verkligen uppskattar.

Det nya avtalet gäller i upp till åtta år och målet är att fördjupa samarbetet, där Nordlo tillsammans med Johan Nordgren på Karlshamns Hamn kommer ge underlag till ledningsgruppen för hur strategi och IT ska fungera tillsammans. Planen är dessutom att digitalisera lagerverksamheten och interna administrationsverktyg.

Magnus Söderberg, vd för Nordlo i Sydost, har arbetat med Karlshamns Hamn i över 20 år:

– Det är ett stort helhetsåtagande där Nordlo tar en drivande och viktig roll. Vi arbetar utifrån en genomarbetad och beprövad samverkansmodell med strategiska, operativa och taktiska möten samt säkerhetsforum. Tillsammans med erfarenhet inom hamnverksamheten gör det att vi kan arbeta i många år framåt.

Komplex verksamhet med hög säkerhetsklassning

IT inom hamnverksamheten är komplex med många integrationer mellan exempelvis inpasseringssystem, lagerverksamhet, automatiserad avläsning av lastbilar och fakturering. Säkerhetsklassningen är samtidigt hög och går under NIS-direktivet vilket innebär krav på informationssäkerhet och incidentrapportering för leverantörer av samhällsviktiga tjänster.

– Vi arbetade internt med detaljerna kring upphandlingen i ett och ett halvt år, Nordlo är ett av få IT-bolag i Sverige som klarar av ett sådant här stort och komplext IT-projekt, säger Johan Nordgren, CTO på Karlshamns Hamn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00