Dataintrång kan leda till ekonomiska förluster, skadat rykte, lagbrott och rättsliga konsekvenser.
Thales nya rapport understryker behovet av en helhetsstrategi för cybersäkerhet, med avancerad teknologi som kryptering, tokenisering och nyckelhantering.
– Insikterna fungerar som en väckarklocka för organisationer som kanske inte fullt ut inser hur allvarliga hoten är, säger Keith Hale, Regional Sales Director Nordics på Thales.
I maj släpptes Thales rapport Thales 2023 Data Threat Report: Sovereignty, Transformation, and Global Challenges, som konstaterar att företag under 2022 fortsatte att investera i sin verksamhet och digitala transformation trots den ekonomiska och geopolitiska instabiliteten. Keith Hale, Regional Sales Director Nordics på Thales, berättar att organisationerna balanserade säkerhets- och integritetsrisker med möjligheter som öppnas av ny teknik och nya affärsmodeller och att årets rapport betonar vad som krävs för att hitta denna balans.
– Genom att ha kontroll över data, implementera lämpliga säkerhetsåtgärder och följa gällande regelverk kan man vidta åtgärder för att skydda sin digitala suveränitet. Detta kommer att bidra till att säkerställa integriteten, säkerheten och oberoendet för organisationens digitala tillgångar.
Övergripande bild av hotläget
Rapporten ger en omfattande analys av aktuella datahot och säkerhetstrender. Den täcker ett brett spektrum av ämnen relaterade till datasäkerhet, inklusive nya hot, attackvektorer, sårbarheter och branschspecifika risker och ger en övergripande bild som hjälper organisationer att förstå det föränderliga landskapet av säkerhetshot och identifiera områden där de kan vara sårbara.
Hale förklarar att årets rapport understryker behovet av en holistisk strategi som inkluderar avancerade teknologier som kryptering, tokenisering och nyckelhantering för att skydda känslig information – och starkt framhåller betydelsen av att ha kontroll över sin data.
– Digital suveränitet handlar om förmågan för organisationer eller stater att ha kontroll och självständighet över sin digitala infrastruktur, data och digitala resurser. Det innebär att organisationer kan fatta egna beslut om hur deras data hanteras, lagras, bearbetas och delas, utan att vara beroende av eller påverkas av externa parter. Därför behöver även högt uppsatta ledare och påverkare involveras i säkerhetsbeslutsprocessen.
Skydda organisationens oberoende
Organisationer bör sträva efter att skydda sin integritet, sin säkerhet och sitt oberoende när det gäller deras digitala verksamhet. Det kan innebära att man undviker att förlita sig på externa molntjänstleverantörer och i stället investerar i egna infrastrukturer eller lokala molnlösningar. Det kan också innebära att man vidtar åtgärder för att säkerställa att data lagras inom specifika jurisdiktioner eller att man använder metoder som datakryptering för att skydda sin information.
– För att bygga och driva ett säkert bolag är det avgörande att hålla sig uppdaterad om de senaste hoten och bästa praxis inom datasäkerhet. Thales Data Threat Report 2023 kan fungera som en väckarklocka för organisationer som kanske inte fullt ut inser hur allvarliga hoten faktiskt är, och erbjuder samtidigt både insikter och vägledning.
FAKTA
Thales är ett företag inom säkerhetsteknologi och digital transformation. De specialiserar sig på områden som kryptering, tokenisering, nyckelhantering och datasäkerhet. Thales hjälper företag att skydda sin känsliga data och säkerställa integritet och säkerhet i den digitala världen.
Partner
Exclusive Networks
Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. Med noga utvalda leverantörer och ett omfattande nätverk av partners, är vår ambition att bidra med helhetslösningar, kompetens och tjänster.
Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig!
Kontakt: sales_se@exclusive-networks.com