Så kan AI bygga starkare cyberskydd – och möta de nya hoten
Hem SÄKERHET Så kan AI bygga starkare cyberskydd – och möta de nya hoten

Så kan AI bygga starkare cyberskydd – och möta de nya hoten

Publicerat av: Redaktionen

Cyberkriminella blir allt mer avancerade och använder nu AI och maskininlärning för att bryta sig in i IT-system.

Bästa skyddet är att använda samma teknik.

– SentinelOne erbjuder en säkerhetslösning där vi med hjälp av AI och maskininlärning kan tolka enorma mängder information och hitta avvikelser i beteenden. Här kan hot dölja sig, säger Chris Pickerill, North EMEA Channel Director på företaget.

Samhället blir allt mer digitalt och uppkopplat. Ju mer olika tekniska system, lösningar och tjänster kopplas samman, desto fler sårbara punkter skapas som kan utnyttjas av cyberkriminella.

De illasinnade blir också allt mer sofistikerad i sina attacker. Med hjälp av generativ AI kan de till exempel skapa enorma mängder skadlig kod och skicka phishing-mejl i högre takt än tidigare, vilket bidrar till att attackerna blir fler.

Med traditionella cybersäkerhetslösningar har en organisation som attackeras inte kapacitet att analysera alla hot. Men här finns lösningar.

– Autonoma och automatiserade cybersäkerhetssystem kan stoppa varje cyberattack innan de skadar organisationens IT-infrastruktur. Detta åstadkoms med AI-baserade säkerhetslösningar, säger Pickerill.

SentinelOnes AI-lösning analyserar avvikelser

Vad AI gör är att analysera all endpoint-aktivitet för att identifiera avvikelser. Det kan vara tecken på potentiella hot, och personalen kan därmed informeras. Tidigare kunde denna uppgift utföras av IT-personal, men antalet attacker är nu så stort så att AI behövs för att agera i realtid.

– Vår säkerhetslösning använder AI och maskininlärning för att utröna vad som faktiskt kan vara ett hot. Det minskar bullret, stärker säkerhetsteamen och ger dem möjlighet att koncentrera sina resurser där de behövs, säger Pickerill.

SentinelOne ger brett skydd

Inom cybersäkerhetsindustrin fokuserar man nu på advanced persistent threats, alltså en typ av ihållande hot, där cyberkriminella kan ha tagit sig in i en organisation och under en längre tid håller låg profil för att slå till vid ett speciellt tillfälle, eller lite i taget tankar hem känslig information.

Så kan AI bygga starkare cyberskydd – och möta de nya hotenHär kan AI-baserade säkerhetssystem vara speciellt lämpade för att upptäcka ett oönskat beteende. Tiden det tar att reagera på ett intrång är avgörande för säkerheten eftersom detta i slutändan minskar den tid en organisation är utsatt för en risk.

– Denna typ av långsamma, pågående hot kan vi slå ut innan en allvarlig skada sker. Kraften från AI och den beteendeanalys i realtid som vi erbjuder särskiljer oss från andra lösningar på marknaden, avslutar Chris Pickerill.

OM SENTINELONE

SentinelOne levererar autonomt endpoint-skydd som automatiskt detekterar, förhindrar och svarar på alla attacker oberoende varifrån de kommer. Lösningen från SentinelOne är väldigt enkel att använda. Dessutom sparar användarna tid genom att tillämpa plattformens AI som automatiskt eliminerar hot i realtid, både lokalt och i molnet.

Exklusive Networks Sweden är distributör av SentinelOnes lösningar i Sverige.

SentinelOne

Extern länk: Läs mer på: www.sentinelone.com/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00