Säkerhetshot kopplade till dagens molntjänster
Hem SÄKERHET Säkerhetshot kopplade till dagens molntjänster

Säkerhetshot kopplade till dagens molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Vad finns det för säkerhetshot?

Ett första steg mot en säker molntjänst är att definiera säkerhetshoten.

Ett populärt sätt är att vända sig till OWASP, Open Web Application Security Project. Det är en oberoende organisation som drivs utan vinstintresse. Därför kan de ge opartisk och praktisk information gällande säkerhet utan dolda syften eller krav på viss programvara. De har satt samman ett dokument som handlar om de 10 viktigaste säkerhetsaspekterna i alla applikationer som hanterar data på webben. Med hjälp av det så kallade OWASP Top 10 får man en mycket bra säkerhetsbedömning.

Säkerhetshot kopplade till dagens molntjänsterLagring i Sverige

Det har väl inte undgått någon att EU har förbjudit amerikanska företag att skicka data om europeiska personer till USA. Detta gäller även för back-up:er, även om en viss respit precis har givits. Det finns däremot inget som säkerställer att EU:s hållning kommer att ändras. Detta innebär att alla de stora molnlösningarna, SharePoint, Azure, Google, etc i princip faller bort. Därför är lagring i Sverige nödvändigt.

Välj en svensk-utvecklad programvara.

Det är ganska självklart att stora programvaruleverantörer är mer utsatta för hot än mindre. Det är viktigt för en hackare att kunna angripa så många som möjligt. Därför är stora internationella aktörer mer utsatta. Detta gäller även mindre programutvecklare som baserar delar av sin lösning på andra företags programvara. Det är en stor fördel att ha svenskutvecklade programvaror för sina molntjänster och sedan integrera den med sina övriga affärssystem.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00