Aruba utvecklar sin plattform för nätverkets kant
Hem SÄKERHET Aruba Central NetConductor utvecklar sin plattform för nätverkets kant

Aruba Central NetConductor utvecklar sin plattform för nätverkets kant

Publicerat av: Redaktionen

Nya funktioner för automatisering, snabbare implementering och starkare säkerhet från nätverkets kant till molnet.

 Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), uppdaterar nu sin plattform för nätverkets kant, Aruba ESP (Edge Services Platform), med nya funktioner.

Molnbaserade tjänsten Aruba Central NetConductor låter företag centralisera styrningen av distribuerade nätverk.

Central NetConductor är en ny produkt som gör det enklare att införa säkerhetspolicy och automatiserar nätverkskonfigurationer i trådade, trådlösa och WAN-infrastrukturer. Detta gör nätverket mer flexibelt och gör det möjligt att införa Zero Trust och SASE för verksamhetens säkerhet. Aruba presenterar också branschens första accesspunkt för inomhusbruk som kan hitta sin egen position, vilket den gör med hjälp av inbyggda GPS-mottagare och den preliminära branschstandarden Open Locate.

Aruba utvecklar sin plattform för nätverkets kantAtt göra nätverken mer flexibla innebär, menar Aruba, att de anpassas till dagens hybridarbete, nya affärsmodeller och kraven på förbättrade användarupplevelser. Det gör det också enklare att hantera komplexiteten hos arkitekturer som innehåller flera generationer av teknik.
Det blir möjligt att ersätta traditionell VLAN-arkitektur som kräver manuella konfigurationer och integrationer och där mycket tid går åt till anpassningar för att klara verksamhetens krav och täcka upp för olika säkerhetsbrister. Ett modernt nätverk binder samman existerande VLAN-delar med molnbaserade tjänster för policy och konfiguration, och som ser till att användare och enheter får säkra och bra uppkopplingar varhelst de befinner sig.

Central NetConductor ska vara till hjälp i den digitala transformationen, till exempel genom att använda AI för styrning och optimering och automatisera nätverkskonfigurationer. Arubas inbyggda säkerhet med molnbaserad Network Access Control (NAC) och Dynamic Segmentation utvidgas och införs i hela nätverket. Central NetConductor använder vanligt förekommande protokoll som EVPN, VXLAN och BGP. Det gör att den fungerar tillsammans med existerande nätverk från Aruba såväl som andra leverantörers utrustning, vilket gör att tidigare investeringar inte varit förgäves.

Statiska nätverk möter inte dagens affärsbehov eller säkerhetskrav. Därför behövs tre typer av förändringar:

• Automation – Förenklade arbetsflöden och AI-baserad automation kan minska resurserna och tidsåtgången som behövs för att styra nätverket.
• Säkerhet – Inbyggd identitetsbaserad accesskontroll och dynamisk segmentering gör att hot kan upptäckas och stoppas.
• Flexibilitet – En enhetlig, molnbaserad och standardiserad arkitektur skyddar teknikinvesteringarna och underlättar implementering. Nätverk-som-tjänst (NaaS) är ett intressant alternativ för att optimera budgeten och personalresurserna.

Nyheter inom positioneringstjänster

Att installera accesspunkter är en manuell och tidsödande process som alltför ofta går fel – och som då kan resultera i att platsberoende applikationer får problem. Aruba har därför tagit fram branschens första accesspunkt för inomhusbruk som själv hittar var den blivit placerad.

Arubas accesspunkter med Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E använder en kombination av inbyggda GPS-mottagare, exakt tidmätning och intelligent programvara för att automatisera WLAN-installationerna. Accesspunkten hittar och uppdaterar själv sin position kontinuerligt.

Den exakta placeringen av WLAN-infrastrukturen kan delas med Open Locate. Detta kan verksamheter använda för asset tracking, säkerhet och regelefterlevnad, styrning av fastigheten, appar för användare eller andra tjänster som kräver positionering.

“Företag har motstått stora motgångar och abrupta förändringar i sina affärer under de senaste två åren. Det har gjort att flexibilitet nu är det viktigaste för våra kunder,” säger David Hughes, chef för teknik och produkter på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise. “De nyheter vi nu presenterar hjälper kunderna att utveckla sin orientering mot tjänster. Detta sker med hjälp av AI-baserade lösningar, en starkare säkerhet och genom att snabba upp flytten till en molnbaserad nätverksarkitektur. Det är detta som kännetecknar ett modernt nätverk.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00