Hem SÄKERHET Aruba introducerar fler produkter inom Instant On för mindre företag

Aruba introducerar fler produkter inom Instant On för mindre företag

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, utvidgar nu sina produkter inom Aruba Instant On med en ny serie switchar för mindre företag.

Aruba introducerar fler produkter inom Instant On för mindre företag 3Switcharna är enkla att installera och styra och har hög prestanda. De gör det även möjligt för småföretag att hantera sitt nätverk med ett enda verktyg, och en mer automatiserad nätverkshantering gör det möjligt att undvika mycket manuellt arbete.

De nya switcharna heter Aruba Instant On 1930 Series och är kompatibla med existerande accesspunkter för inom- och utomhusbruk i Instant On-serien. De styrs via en molntjänst och kan även hanteras via den medföljande mobilappen.

Idag förväntar sig konsumenter som är på besök, till exempel i en butik, att företaget ska ge dem tillgång till en säker och problemfri uppkoppling. Kunderna kräver samma prestanda hos ett litet, lokalt företag som hos en stor, multinationell butikskedja. Detta blir problematiskt för de mindre företag som saknar tillräcklig IT-kompetens för att själva hantera nätverket.

Detta blir särskilt tydligt när det uppstår oväntade utmaningar som behöver lösas, som till exempel Coronapandemin. Denna har inneburit att företag snabbt måste övergå från personlig interaktion med kunderna till att hantera allt online. Därmed förändras kraven som ställs på nätverket, vilket ställt till det för till exempel lokala matbutiker, restauranger och andra småföretag.

“Arubas senaste tillskott till Instant On-serien avhjälper flera av de största utmaningarna för småföretag som bara vill få igång tekniken och sedan slippa lägga ner tid på att hantera den. Produkterna har dessutom en hög säkerhetsnivå och är enkla att hantera, vilket är efterfrågat av mindre företag,” säger Norm Lillis, ansvarig för mindre företag hos CDW, en teknikåterförsäljare. “I dessa osäkra tider har mindre verksamheter med funktioner som är viktiga för att samhället ska fungera annat att tänka på än IT. De letar efter IT-lösningar som klarar att stödja deras affär idag och i framtiden.”

För små företag är faktorer som driftsäkerhet, kostnader och säkerhet mycket intressanta. Samtidigt saknar de personal som kan installera och styra komplicerad nätverksutrustning. Idag sker ofta snabba förändringar i hur uppkopplingen behöver vara utformad och vilken kapacitet som behövs. Detta leder till att det är av kritisk betydelse att nätverkshanteringen är enkel. Aruba Instant On samlar styrningen av hela nätverket, inklusive switchar och accesspunkter, i en mobilapp som enkelt hanterar installation, övervakning och hantering.

Nya funktioner i Instant On 1930 Switch Series:

• Flexibel konfiguration med portar för 8, 24, eller 48 1G med PoE och high speed 10G-uppkoppling
• Utvidgad PoE+ för alla portar ger elförsörjning till en stor mängd IoT-enheter
• Flera alternativ för hur nätverket kan styras:
o Styrning i molntjänst, via en mobilapp eller webbläsare
o Lokal webb-GUI
• Begränsad livstidsgaranti gör investeringen säkrare

Att ha distanstillgång till företagets viktigaste programvaror och data är mycket viktigt för mindre företag. I större företag jobbar man ofta via ett VPN (virtual private network) men detta kan vara krångligt att sätta upp för mindre företag. Aruba samarbetar därför nu med NordVPN, en leverantör av säkra onlinelösningar med mer än 12 miljoner användare, för att ge VPN till Instant On-kunder. Det krävs bara några få steg för att börja använda NordVPN med ett Aruba Instant On-nätverk – och det krävs ingen IT-expertis.

“Småföretag är viktiga för samhället, och för många av företagen är det absolut nödvändigt att behålla kontakten med sina kunder för att de ska kunna fortsätta erbjuda sina vitala tjänster, ” säger Amol Mitra, globalt ansvarig för mindre och medelstora företag hos Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise. “De som letar efter en enkel, problemfri nätverkslösning som ger en säker uppkoppling med hög prestanda, liknande de lösningar som storföretagen har, är Aruba Instant On ett bra alternativ.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00