Basefarm och Detectify ingår samarbete  för bättre webbsäkerhet
Hem SÄKERHET Basefarm och Detectify ingår samarbete för bättre webbsäkerhet

Basefarm och Detectify ingår samarbete för bättre webbsäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Basefarm, ledande driftsleverantören av affärskritiska applikationer och Detectify, ett svenskt IT-säkerhetsbolag som fokuserar på webbsäkerhet har skrivit ett samarbetsavtal.

Leif Engdahl

Leif Engdahl, VD på Basefarm

Med Basefarm och Detectifys gemensamma säkerhetslösning för webbsidor kommer Basefarms kunder att kunna säkerhetstesta, identifiera och åtgärda potentiella säkerhetshål enklare och snabbare.

”Vi erbjuder kontinuerliga säkerhetstester av webbsidor, så att företag kan utveckla ett proaktivt sätt att arbeta med IT-säkerhet. Testerna kompletteras med en rapport som innehåller förklaringar om var sårbarheterna finns samt konkreta åtgärdsförslag. Med den nya tjänsten som blir tillgänglig hösten 2016 kommer våra kunder att kunna säkerhetstesta oftare och därmed hjälper vi dem att höja säkerheten i sina webbapplikationer”, säger Leif Engdahl, VD på Basefarm.

Till sin hjälp har Basefarm samarbetspartner Detectify, som grundades 2013 och har blivit en riktig uppstickare inom säkerhetsbranschen. Flera av grundarna är välkända säkerhetsexperter som bland annat har uppmärksammat allvarliga säkerhetshål hos organisationer som Google och Facebook. Riisto Siilasmaa, grundare av F-Secure, och Nick Coleman, Head of Cyber Security på IBM, är några av de tunga säkerhetsprofiler som har investerat i bolaget

Hitta sårbarheter snabbt

”Genom att testköra sajter via Detectify regelbundet identifierar man sårbar kod innan den ens släpps publik, vilket minskar risken att bli hackad.  Vi har fram till idag hjälp över 15 000 företag med säkerhetstester och hittat kritiska sårbarheter i 90 % av de genomförda testerna. Företag börjar verkligen inse hur viktigt det är att arbeta med säkerhet innan man blir utsatt för en hackerattack. Vår lösning tillgängliggör IT-säkerhet på ett prisvärt och förståeligt sätt för Basefarms kunder”, säger Rickard Carlsson, VD på Detectify.

Partnerskap med spetskompetens

Basefarm har nära samarbeten med sina partners och har valt att jobba med världsledande teknologi-leverantörer inom sina respektive område.

”Vi samarbetar med de bästa företagen inom sina områden, så att vi tillsammans kan skapa mervärde för våra kunder. Detectify passar in i vår partnerstrategi med specialistkompetens och lösningar,” fortsätter Leif Engdahl.

Helhetsåtagande för drift och säkerhet
Idag är säkerhet en strategisk fråga för alla företagsledningar och merparten av all teknikutveckling syftar till att skydda kundernas data.

”Som driftleverantör är det helt avgörande att säkerställa att kundernas data är säker. Vi har tidigt snappat upp det marknaden efterfrågar och det är en av framgångsfaktorerna till vår stadiga tillväxt. Basefarm jobbar alltid med säkerhet och kvalitet i alla led och vi erbjuder många olika säkerhetslösningar”, avslutar Leif Engdahl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00