Red Hat lanserar Red Hat Developer Hub, en utvecklarportal för ökad produktivitet
Hem SÄKERHET Red Hat lanserar Red Hat Developer Hub, en ny utvecklarportal för ökad produktivitet

Red Hat lanserar Red Hat Developer Hub, en ny utvecklarportal för ökad produktivitet

Publicerat av: Redaktionen

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, lanserar Red Hat Developer Hub, som är en enhetlig och öppen portal utformad för att effektivisera utvecklingsprocessen.

Red Hat Developer Hub-plattformen, som är utvecklad utifrån det öppna källkodsprojektet Backstage, erbjuder de verktyg och resurser som utvecklare behöver för att skapa applikationer av hög kvalitet, maximera befintliga färdigheter och öka hastigheten samtidigt som den minskar friktion och kognitiv överbelastning.

En mer konsekvent upplevelse för företagsutvecklare

Interna utvecklarplattformar är viktiga för att kunna navigera i den spretiga miljö som DevOps-team ofta möter. Dessa plattformar hjälper till att öka utvecklarnas produktivitet samtidigt som de minskar volymen av andra verktyg och information som måste sållas igenom för att leverera produktionskod. Enligt branschanalytikerföretaget IDC kommer ”60% av de organisationer som vill skala upp DevOps anta en intern utvecklarplattform för att tillhandahålla infrastruktur, distributionspipelines och andra interna tjänster för att möjliggöra självbetjäning för utvecklare senast år 2025.”

Även om behovet är tydligt, är det fortfarande komplicerat att bygga och underhålla en intern utvecklarportal. Detta gäller särskilt i skalan av moderna företag, med heterogena verktyg, ständigt föränderliga säkerhetsbehov och krav på efterlevnad som varierar mellan branscher och regioner. Red Hat Developer Hub avser att leverera förbättrade utvecklarupplevelser över miljöer, inklusive Kubernetes och applikationsplattformar för containers som Red Hat OpenShift.

Red Hat lanserar Red Hat Developer Hub, en utvecklarportal för ökad produktivitetRed Hat Developer Hub syftar till att mildra utmaningarna med att leverera och underhålla utvecklarportaler med:

  • Ökad produktviteten med ett enda fönster för att se alla tillgängliga utvecklarverktyg och resurser
  • Självbetjäningsfunktioner, tillsammans med skyddsräcken, för molnbaserad applikationsutveckling som följer bästa praxis
  • Rejäl säkerhet och styrning för alla utvecklare i hela företaget

Red Hat Developer Hub hjälper också till att begränsa komplexitet genom att erbjuda en tydlig, enkel uppsättning godkända och utvalda verktyg, språk och andra utvecklarresurser i understödd portal som användare hanterar själva. Detta hjälper till att ytterligare maximera applikationshastighet och kodkvalitet utan att offra innovation.

Red Hat Developer Hub innehåller dessutom en uppsättning fördefinierade, förutvecklade och mallar för att påskynda applikationsutvecklingen. Dessa Golden Path-mallar förenklar processen att få applikationer i produktion snabbare och säkrare, utan att skära ner på viktiga arbetsflödessteg.

Red Hat Plug-ins för Backstage

Red Hat har också utvecklat Red Hat Plug-ins för Backstage, ett paket med sex plug-ins som integrerar olika nyckelsystem i Backstage, vilket hjälper till att utöka projektets funktionalitet. Plug-ins kan användas över alla Backstage-installationer, vilket ger ännu mer flexibilitet för utvecklare över plattformar och Kubernetes-distributioner och inkluderar:

  • Applikationstopologi för Kubernetes, vilket gör det möjligt för utvecklare att visualisera realtidsstatus för applikations- och infrastrukturworkloads som distribueras till alla möjliga Kubernetes-mål, inklusive Red Hat OpenShift, med större konsekvens.
  • Multicluster View med Open Cluster Manager (OCM), som ger en inblick i kluster från Open Cluster Managers MulticlusterHub och Multicluster Engine i Backstage.
  • Container Image Registry för Quay, vilket förbättrar integrationen och hastigheten för interaktioner med Quay-register genom att ge en överblick av bilddetaljer för containers. Detta inkluderar säkerhetsbrister (CVE) associerade med distribuerade bilder.
  • Pipelines med Tekton, som ger användarna en inblick i detaljerna för alla Tektons pipelinekörningar och deras respektive status för alla tjänster.
  • Autentisering och auktorisering med Keycloak, som gör det möjligt för plattformsingenjörer att ladda användare och grupper från Keycloak till Backstage.
  • GitOps med Argo CD, som hjälper till att spåra hälsan och statusen för Argo CD-status för tjänster inom Backstage.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00