Generation Z och millennials flippar ut över Flip-telefoner
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER Generation Z och millennials flippar ut över Flip-telefoner

Generation Z och millennials flippar ut över Flip-telefoner

Publicerat av: Redaktionen

Den omdesignade Nokia 2660 Flip-telefonen finns nu i de nya färgerna Pop Pink och Lush Green

  • Så kallade ”dumbphones” blir allt populärare eftersom Generation Z och Generation Y är mer intresserade av att begränsa sin skärmtid

  • Självutnämnda ”Screenagers” har tagit TikTok med storm med #bringbackFliphones vilket har gett 49 miljoner visningar
  • 16 år efter lanseringen av den ursprungliga Nokia 2660 Flip-telefonen är klassikern tillbaka med ett uppdaterat utseende

En mobilklassiker har fått nytt liv och fräscha färger i form av Nokia 2660 Flip-telefonen, som nu finns i de livfulla varianterna Pop Pink och Lush Green. Den nya designen har inspirerats av de klassiska formerna och genom sitt fokus på bara de mest nödvändiga funktionerna talar telefonen direkt till det växande intresset för ”digital detox” genom ”dumbphones”, som är särskilt populära bland yngre målgrupper som väljer Flip-telefoner för att begränsa sin skärmtid och fokusera på sitt eget välbefinnande.

Allt fler människor gör en ”digital detox”. HMD Global, företaget bakom Nokias telefoner, har sett en fördubbling av försäljningen av Flip-telefoner från 2021 till 2022 och räknar med att ökningen fortsätter under 2023 när fler människor satsar på att lägga mindre tid på sina telefoner.

”Vi ser ett växande intresse för Flip-telefoner och vi tror att det bottnar i ett behov av att ta en paus från den ständiga strömmen av inkommande digitala notiser, inlägg på sociala medier och mycket annat. Människor vill ha mer enkelhet, mer tid att umgås ansikte mot ansikte, mer tid att tänka och mer tid att samtala utan att bli avbrutna. Det är därför vi återintroducerar Nokia 2660 Flip, för att ge människor tillbaka dessa viktiga, vackra ögonblick i livet”, säger Lars Silberbauer, Chief Marketing Officer på HMD Global.

Generation Z och millennials flippar ut över Flip-telefonerHelt nya Nokia 2660 Flip Pop Pink och Lush Green har en snygg och hållbar hopfällbar design, och tack vare känsla för detaljer har den behållit den tillfredsställande stängningsmekanismen som ger ifrån sig precis rätt klick när den viks ihop igen. Telefonen har också en lo-fi Y2K-liknande kamera, en batteritid som garanterar mer än en veckas daglig användning på en enda laddning, funktioner för enbart SMS och samtal för att undvika onödiga distraktioner – samt naturligtvis det klassiska Snake-spelet.

Pris och tillgänglighet
Nokia 2660 Flip ’Pop Pink’ och Nokia 2660 Flip ’Lush Green’ är tillgängliga hos Elgiganten i juni och kostar 999 kronor.

18 maj 2023 hade #BringBackFlipPhones gett 49 miljoner visningar på TikTok.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00