Hem PRODUKT NYHETERMOBILERHUAWEI ​Huawei har utsetts till ett av de mest innovativa företagen i världen

​Huawei har utsetts till ett av de mest innovativa företagen i världen

Publicerat av: Redaktionen

Boston Consulting Group har i sin senaste rapport: ”The Most Innovative Companies 2020, The Serial Innovation Imperative” utsett de 50 mest innovativa företagen i världen under 2020.

​Huawei har utsetts till ett av de mest innovativa företagen i världen 3Huawei placerades som nummer 6 på listan i sällskap av företag så som Amazon, Microsoft och IBM i toppen.

Peter Lundin, vice president R&D Huawei Sverige tycker att det är otroligt roligt och en bekräftelse på att Huaweis forskning- och innovationsstrategi för att skapa det fullt uppkopplade samhället börjar att ge reella resultat.

– Vi är en del av det extremt innovativa ekosystemet i Asien, som tillsammans med vår betydande forskning i Europa ger oss en fantastisk dynamik, säger Peter Lundin.

År 2000 etablerade Huawei sitt första europeiska forsknings- och utvecklingscentrum i Kista, Sverige. Under dessa 20 år har Huawei försett Sverige med innovativa digitala lösningar, säkra produkter och stora framsteg i utvecklingen av det uppkopplade svenska samhället.

Forsknings- och utvecklingsavdelningarna i Stockholm, Göteborg och Lund arbetar intensivt med att utveckla ny avancerad teknik. Nya investeringar i forskning görs för att möjliggöra nya tekniker inom bland annat AI, 5G, Cloud och IoT. I Sverige arbetar Huawei med AI sedan flera år tillbaka och har idag ett omfattande forskningsprogram och en bred produktportfölj.

– Det som också är värt att lyfta fram är hur viktig Huaweis forskning i Kista, Göteborg och Lund är för Sverige där vi som kunskapsnation arbetar med teknikledande forskning och utveckling, säger Peter Lundin.

Huawei firar 20 år i Sverige och är en självklar del av Sveriges teknologiska ekosystem. Den forskning som utförs här i Sverige leds och genomförs till största delen av svenska ingenjörer och forskare. Huawei har ett program för att upptäcka och uppmärksamma lokala talanger för att stödja svensk forskning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00