​Huawei har utsetts till ett av de mest innovativa företagen i världen

Boston Consulting Group har i sin senaste rapport: ”The Most Innovative Companies 2020, The Serial Innovation Imperative” utsett de 50 mest innovativa företagen i världen under 2020.

​Huawei har utsetts till ett av de mest innovativa företagen i världen 1Huawei placerades som nummer 6 på listan i sällskap av företag så som Amazon, Microsoft och IBM i toppen.

Peter Lundin, vice president R&D Huawei Sverige tycker att det är otroligt roligt och en bekräftelse på att Huaweis forskning- och innovationsstrategi för att skapa det fullt uppkopplade samhället börjar att ge reella resultat.

– Vi är en del av det extremt innovativa ekosystemet i Asien, som tillsammans med vår betydande forskning i Europa ger oss en fantastisk dynamik, säger Peter Lundin.

År 2000 etablerade Huawei sitt första europeiska forsknings- och utvecklingscentrum i Kista, Sverige. Under dessa 20 år har Huawei försett Sverige med innovativa digitala lösningar, säkra produkter och stora framsteg i utvecklingen av det uppkopplade svenska samhället.

Forsknings- och utvecklingsavdelningarna i Stockholm, Göteborg och Lund arbetar intensivt med att utveckla ny avancerad teknik. Nya investeringar i forskning görs för att möjliggöra nya tekniker inom bland annat AI, 5G, Cloud och IoT. I Sverige arbetar Huawei med AI sedan flera år tillbaka och har idag ett omfattande forskningsprogram och en bred produktportfölj.

– Det som också är värt att lyfta fram är hur viktig Huaweis forskning i Kista, Göteborg och Lund är för Sverige där vi som kunskapsnation arbetar med teknikledande forskning och utveckling, säger Peter Lundin.

Huawei firar 20 år i Sverige och är en självklar del av Sveriges teknologiska ekosystem. Den forskning som utförs här i Sverige leds och genomförs till största delen av svenska ingenjörer och forskare. Huawei har ett program för att upptäcka och uppmärksamma lokala talanger för att stödja svensk forskning.