Huawei första företag att klara NESAS-utvärdering av 5G Core produkter
Hem PRODUKT NYHETERMOBILERHUAWEI Huawei första företag att klara NESAS-utvärdering av 5G Core produkter

Huawei första företag att klara NESAS-utvärdering av 5G Core produkter

Publicerat av: Redaktionen

Efter att ha klarat ett SCAS-test genomfört av SGS Brightsight har Huawei som första företag nu genomgått och klarat alla delar av GSMA:s NESAS-säkerhetsutvärdering.

Huawei första företag att klara NESAS-utvärdering av 5G Core produkterEn oberoende organisation har bekräftat att Huaweis system UNC, UDG, UPCF och UDM alla har klarat utvärderingen enligt 5G Core Security Assurance Specifications (SCAS) definierat av 3GPP.

Utvärderingen genomfördes i Nederländerna av organisationen SGS Brightsight och testrapporterna har släppts på GSMA:s hemsida.

Efter att tidigare ha klarat utvärdering av utvecklingsprocessen för dessa produkter enligt säkerhetsramverket NESAS, framtagen av GSMA och 3GPP gemensamt i samarbete med aktörer inom telekomindustrin, har Huawei som första bolag fått sina 5G core system UNC, UDG, UPCF och UDM helt godkända enligt ramverket. Då NESAS inkluderar utvärdering av säkerhet i utvecklingsprocessen och produktens livscykel såväl som teknisk utvärdering enligt SCAS, fungerar NESAS som ett effektivt ramverk för att objektivt utvärdera hur säker en produkt är.

GSMA är idag allmänt accepterade i branschen där de använder väl definierade testfall och metoder för att utvärdera säkerhet och tillförlitlighet i nätverksutrustning för 5G-nätverk. NESAS omfattar 20 bedömningskategorier, där säkerhetskrav och en bedömningsram för produktutveckling inom 5G-området och livscykelprocesser för produkter till mobila system definieras.

– Säkerhet i näten är högsta prioritet för oss och det är mycket glädjande att vi nu får detta fina kvitto på våra ansträngningar de senaste åren. Standardiserade utvärderingar och krav är nyckeln till fortsatt global innovationskraft, skalbarhet, och samarbete inom 5G. Vi hoppas nu att fler företag i IT- och telekombranschen följer efter, säger Lukas Grimfors, Cyber Security & Privacy Officer på Huawei Sweden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00