1,2 miljoner svenskar tror sig ha utsatts för säkerhetshot – men få är oroliga
Hem SÄKERHET 1,2 miljoner svenskar tror sig ha utsatts för säkerhetshot

1,2 miljoner svenskar tror sig ha utsatts för säkerhetshot

Publicerat av: Redaktionen

Vi sköter vår ekonomi, jobbar och hanterar sociala relationer i mobilen.

Tillsammans med banken och plånboken har även läkaren och vårdbesöken flyttat in i våra mobiltelefonen.

Men medvetenheten om de digitala riskerna hos svenska folket är väldigt låg. Det visar Samsung Electronics Nordics rapport Digital närkontakt – svenskarnas syn på digital säkerhet. Rapporten baseras på en undersökning, med 1011 svarande svenskar från ett riksrepresentativt urval, tillsammans med kommentarer från sakkunniga inom data och säkerhetsfrågor.

1,2 miljoner svenskar tror sig ha utsatts för säkerhetshot – men få är oroligaI och med samhällets ökade digitala närvaron tillsammans med lågt intresse och låg kunskap för att ta ansvar för sin digitala säkerhet hos användare ställs det extra höga krav på teknikbolag att ta ansvar för att användarnas data är säkra.

Enligt en ny undersökning från Samsung Electronics Nordic är 70 procent av de svenska respondenterna inte oroliga för att utsättas för angrepp via sin mobil eller surfplatta.

Samtidigt visar undersökningen att 15 procent av de tillfrågade svenskarna uppger att de någon gång utsatts för säkerhetshot i mobiltelefonen. Om man applicerar resultatet på hela befolkningen skulle det innebära att upp till 1,2 miljoner svenskar har utsatts för ett digitalt säkerhetshot. Fem procent svarar att de utsatts mer än en gång.

– Samtidigt som tekniken vi bygger blir bättre och smartare blir cyberkriminella mer kreativa i sina tillvägagångssätt att komma över känsliga data. Via alla enheter som på något sätt är ansluta till ett nätverk finns risk för olika typer av säkerhetshot. Samsung har lång erfarenhet av att bygga ramverk som skyddar användaren, exempelvis Samsung Knox, förklarar Andreas Bergqvist, Nordisk produktchef på Samsung Electronics Nordic.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00