AI-trender under 2024: Fokus på hantering av etiska frågor och inbyggd partiskhet
Hem KRÖNIKA AI-trender under 2024: Fokus på hantering av etiska frågor och inbyggd partiskhet

AI-trender under 2024: Fokus på hantering av etiska frågor och inbyggd partiskhet

Publicerat av: Redaktionen

Under 2024 är införandet av artificiell intelligens (AI) högt upp på agendan för många företag och organisationer.

I samband med det ökar fokus på etiska överväganden och hur man hanterar inbyggda fördomar och partiskhet i AI-applikationer.

18Erica Langhi, senior lösningsarkitekt, EMEA, Red HatOrganisationer kommer i allt högre grad att behöva prioritera transparens och ansvarsfullhet i sina AI-modeller, för att minska inbyggd databias och potentiell diskriminering. Vi kan förvänta oss att se fler initiativ som syftar till att främja etisk AI-hantering, driven inte bara av regulatoriska krav, utan också av en växande social medvetenhet om de potentiella konsekvenserna av partiska algoritmer. Förklaring av AI-modeller kommer också att spela en stor roll när AI blir allt mer avancerad. Förmågan att förstå våra egna AI-system och säkerställa att de är rättvisa är grundläggande och förmågan att kunna förklara hur modellerna fungerar och partiskhet är tätt sammankopplade. Företag som aktivt engagerar sig i öppen källkodsgemenskap för att dela erfarenheter och samarbeta kring etiska AI-standarder kommer sannolikt att få en konkurrensfördel.

Hybrida moln och AI: En strategisk fråga under 2024

När vi kommer in en bit i 2024 kommer den strategiska integrationen mellan hybridmolnlösningar och AI-initiativ att bli en tydlig trend. Organisationer kommer att inse att de måste utnyttja både lokala resurser och molnresurser för att få maximalt värde från sina AI-initiativ. Denna trend drivs av behovet av att balansera datasäkerhet och suveränitet med den beräkningskapacitet som krävs för avancerade AI-modeller. Beslutsfattare kommer i allt oftare att välja hybridmoln som möjliggör sömlöst samarbete, smidighet och livscykelhantering, och därigenom övervinna de fallgropar som tidigare har hållit AI-projekt tillbaka. Framgångsrika företag kommer att prioritera plattformar som underlättar integrationen av allmänt tillgänglig data och privat data, vilket positionerar hybridmolnet som en grund för framgång inom AI och innovation under det kommande året.

Av: Erica Langhi, senior lösningsarkitekt, EMEA, Red Hat

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00