Alltfler skyddar sina husdjur med GPS tracker
Hem ANNONS Alltfler skyddar sina husdjur med GPS tracker

Alltfler skyddar sina husdjur med GPS tracker

Publicerat av: Redaktionen

Med modern teknik kan vi spåra personer och det är något som har lett till utveckling av moderna personlarm. Tekniken har också gjort det möjligt med trackers och larm för hem, bil och barn.

I takt med att allt fler svenskar skaffar husdjur så växer också behovet av GPS spårning av de bästa vännerna som inte så sällan springer bort.

Alltfler skyddar sina husdjur med GPS tracker

En bortsprungen hund blir snabbt vild

Nu kan vi förstås tycka att hundar såväl som katter ändå är rätt så duktiga på att hitta hem igen. Om en hund som är utbildad jakthund försvinner i skogen så borde den ju kunna hitta tillbaka med hjälp av nosen. Fast så är det inte alltid. Dessutom blir hundar på villovägar snabbt förvildade och det är ett problem.

På grund av detta ger Jägareförbundet rådet att förse hunden med GPS tracker. Detta kan förebygga att hunden förvildas så pass att den inte ens vill närma sig ägaren igen då man äntligen hittar jycken.

Smidiga lösningar för GPS spårning

När vi tar en titt på ett svenskt företag som MiniFinder som jobbar med personlarm och GPS trackers så ser vi att de har lösningar även för husdjuren. Precis som att barn och äldre inte vill ha ett klumpigt armband så behöver hunden och katten något som inte stör rörelse och vila.

Inom området IT-säkerhet så är personsäkerhet och spårning av djur en alldeles unik kategori. Här kan vi inte bara tänka på saker som att kommunikationen ska vara snabb och enkel. Komforten är minst lika viktig för att spårningen ska fungera som tänkt.

I MiniFinders sortiment finns Atto Pro som är en GPS tracker för hundar, katter och andra djur som ska spåras. Tekniken ger inte bara exakt spårning. Den sitter i en dosa som lätt kan fästas i hundens vanliga halsband utan att vovven märker någon skillnad. Det betyder att spårningen inte stör djuret mer än vad själva halsbandet gör.

För att GPS spårning av djur ska fungera så behövs:

  • Teknik med bekväm passform
  • Lång batteritid
  • Exakt spårning
  • Väder-och-vind-tålighet

Husdjurstrenden ökar i Sverige

Trenden att ha husdjur ökar i Sverige. Det ser vi inte minst på Jordbruksverkets statistik för hur många hundar som registreras varje månad. Det rör sig om tusentals hundar och det är antagligen lika vanligt med katter.

För många är det en självklarhet att ta hand om en hund i likhet med ett barn. Om barnen får GPS klockor för att vara säkra på väg till och från skolan så får hunden också samma säkerhetsskydd.

GPS spårning av djur ses som självklar av många

Hundar som kan röra sig fritt i trädgård och kanske i skog och mark behöver bättre övervakning. Särskilt raser som lätt sticker efter spännande spår av vilt. För hundägaren ger GPS spårningen ett lugn av att veta att det alltid går att hitta hunden om den tappar bort sig.

I och med att kostnaden för den här typen av teknik är högst rimlig även för personer som inte har hunden för jakt- och utställningsverksamhet så använder sig fler av den. Det är inte konstigare att spåra hunden än att ha ett huslarm eller en robotdammsugare. GPS tracking är en del av hundens och husses vardag och trenden sprider sig som en löpeld via grannar och brukshundsklubbar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00