Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”
Hem DISTRIBUTÖRARROW Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] IT-Kanalen åkte till Arrow i Kista i norra Stockholm för att få höra mer om vad som är på gång hos dem. Det visade sig vara en hel del spännande saker.

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Linda Hoffert

Att Arrow är en stark anhängare av samarbeten det har de varit tydliga med under en längre tid. Bland annat i samband med deras olika event där deras leverantörer får rikligt med utrymme. Därför är det inte speciellt förvånande att de nu kan presentera ett antal nya samarbeten och även ett nygammalt som de har med IBM.

Ville ha en värdeadderande distributör

Linda Hoffert och Johan Lärksäter är tillsammans ansvariga för samarbetet med IBM. Linda ansvarar för affärsområdet – Infrastructure & Hybrid Cloud. Johan ansvarar för mjukvarudelen. De berättar att Arrow och IBM har ett väl fungerande samarbete globalt sedan länge. Det gäller även den nordiska marknaden. Nu gör man en omstart i Sverige. Det är med andra ord ett nygammalt samarbete som nu i sommar 2018 har återuppstått och ska växa sig starkt.

”Det har varit en resa som har pågått i drygt två år. När vi i somras svarade på en förfrågan tog det hela ordentlig fart och vi har precis gått i mål. Det hela känns mycket bra, inspirerande och lovande”, säger Johan.
Både Linda och Johan fokuserar nu på att få ett team på plats och det handlar om 10-12 personer som ska utgöra Arrows nya IBM-team.

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Johan Lärksäter

”Det finns sedan tidigare anställda på Arrow med god IBM-kompetens och vi är övertygade om att lyckas”, säger Linda.

”IBM ville ha en värdeadderande distributör och ett av våra mål är att skapa en ny kanal för dem med fokus på kunder inom SMB och Mid-market”, berättar Linda.
”Vi vill hjälpa IBM att växa och få ut sitt budskap till en större marknad. Tillsammans kan vi skapa lösningar som sannolikt ingen annan klarar av”, fyller Johan i.

”Att få ut budskapet om IBM till våra partners är definitivt en framgångsfaktor. IBM har genomgått en enorm transformation och är världsledande på att ta fram ny teknologi och lösningar. Till exempel inom AI och Cloud. Det många inte vet är att under 2017 registrerade IBM 1900 patent inom Cloud, 1200 patent inom säkerhet och 1400 patent inom AI. Detta sänder ett tydligt budskap som vi på Arrow vill bära ut till kunder och partners. IBM är ett starkt varumärke, inte minst genom Watson. Att få möjlighet att jobba med kognitiva lösningar är något vi ser en stor potential i”, säger Linda.

Behovet av Open Source är nu tillfredsställt

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Tony Forstén

Ett annat samarbete som Arrow nyligen har inlett är det med Red Hat. Det har vi tidigare skrivit om i IT-Kanalen. Det är Torbjörn Andreasson och Tony Forstén som är ansvariga från Arrows sida. De berättar att Red Hat var ute efter en säljdriven distributör och Arrow behövde komplettera sin portfölj med lösningar för Open Source.

”Red Hat OpenShift Container Platform är viktig för oss. Via den kan vi få kontakt med nya partners och vi vill komma in på innovativa plattformar”, säger Torbjörn.

”Vi hoppas att på sikt kunna erbjuda utbildningar avseende Red Hats produkter i vår egen regi. De är dessutom väldigt långt fram inom publika lösningar. Det är tydligt att det finns ett intresse för Open Source bland våra kunder som bland annat efterfrågar hyres- eller prenumerationsupplägg”, berättar Tony.
”Ur ett säkerhetsperspektiv öppnar det även möjligheten för oss att erbjuda dynamisk testning”, förklarar Johan.

”Det är helt enkelt en win-win för oss och vi får en bra möjlighet att utveckla våra återförsäljare inom området”, säger Torbjörn engagerat.

Han fortsätter med att berätta om ytterligare ett nytt samarbete som Arrow har inlett och nu handlar det om Rubrik. Ett företag som bland annat säljer moderna lösningar för backup. En anledning till att samarbetet kom på plats är att det finns medarbetare i de båda organisationerna som känner varandra sedan tidigare. Här är det Torbjörn tillsammans med Anders Ågren som är ansvariga från Arrows sida.
”De säljer färdiga lösningar där mjukvara och hårdvara hänger ihop. De är dessutom fullt skalbara. Det gör att det plötsligt blir mycket enklare att bygga backup-lösningar. En annan fördel är att det inte kräver så mycket konsultarbete att implementera det hela. Det blir helt enkelt billigare för kunden. De har även lösningar för att skydda ett helt datacenter och det är givetvis intressant för många kunder”, avslutar Anders.

Fantastiska möjligheter

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Torbjörn Andreasson

Att det händer mycket på Arrow blir ännu mer tydligt när Johan och Torbjörn berättar om deras nya samarbete med Quest. För en del är det kanske en mer okänd aktör men då ska man veta att Quest har 90 – 95 % av företagen i Fortune 500 som kunder. Ett avtryck så gott som något.

”Samarbetet ligger inom vårt nya affärsområde för säkerhet och de har dessutom bra lösningar för databas-administration. Deras partnerprogram är en annan styrka hos dem och inte minst har de stora marknadsandelar. Även här pratar vi om en win-win. De får fler verktyg genom oss och tillsammans skapar vi grunden för fantastiska möjligheter, speciellt när det handlar om molnet. Vi är precis på väg ur de gemensamma startblocken och vi hade ett uppstartsmöte i förra veckan”, säger Johan.

Ett annat färskt samarbete som sett dagens ljus under sommarhalvåret är Arrows samarbetsavtal med Storage-leverantören Infinidat. Det handlar bland annat om High Performance Computing och därför är det kanske inte så konstigt att kunden i den första affären är Chalmers tekniska högskola i Göteborg.
”Infinidat passar mycket bra för beräkningsintensiva lösningar. Därför vänder vi oss bland annat till Universiteten och bilbranschen. Avtalet blev klart precis innan sommaren”, berättar Torbjörn.

AWS – Amazon Web Services

Linda Hoffert fyller på med ännu ett intressant och nytt samarbete – Amazon Web Services (AWS) – som hon ansvarar för.
”AWS bygger en molnregion i Sverige bestående av tre tillgänglighetszoner och vi är sedan i somras deras distributör. Väldigt många av våra återförsäljare bygger lösningar på AWS och vi kan förenkla deras hantering genom integrationen i Arrowsphere, vår portal för molntjänster”, berättar hon.
”Många av våra återförsäljare använder idag publika molntjänster från flera leverantörer och vi på Arrow är rådgivande gällande vilka lösningar som lämpar sig bäst. Idag har vi Azure, IBM Cloud, AWS och Oracle Cloud i Arrowsphere”, förklarar Linda.

Ny ansvarig för samarbetet med DellEMC

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Marcus Lundgren

Det är inte bara nya samarbetsavtal som är på tapeten på Arrow. De rekryterar även nya krafter till företaget. En av dem är Marcus Lundgren. Han kommer närmast ifrån K3 Nordic i Örebro där han var VD. Han kommer att fortsatt verka från Örebro när han nu går in som ansvarig gentemot DellEMC.

Vi frågar honom vilka förväntningar han har och hur han ser på sin nya roll?
”Jag kommer att lära mig jättemycket om distributörsledet och jag tror samtidigt att jag har nytta av mina erfarenheter från återförsäljarledet. Det känns spännande att komma in i en stor organisation. När det gäller förväntningar så går jag in i detta med öppna sinnen och ett blankt papper. Det kommer jag att fylla med information från våra återförsäljare. Vad vill de? Vilka behov har de? Det händer mycket på Arrow nu och jag vill så snabbt som möjligt komma in i verksamheten. Det kommer att bli mycket resande och det trivs jag med. Min grundsyn är att om jag kan hjälpa till och stötta där det uppstår ett behov av det så kommer jag att göra det även om det ligger utanför mitt affärsområde. Jag jobbar för Arrow som helhet och då är det naturligt för mig att rycka in där det behövs och jag känner redan att det är en del av andan som finns här”, svarar Marcus.

Ett nytt affärsområde är på plats

Arrow Electronics ”Arrow – Ett ständigt växande nätverk av kompetens”

Jes Kongsmark

Att säkerhetsfrågorna får en allt större plats hos Arrow, och marknaden i övrigt, föranledde deras VD Jes Kongsmark att i våras besluta om att starta upp ett nytt affärsområde – Security. Johan Lärksäter ansvarar för det och han berättar att bakgrunden bland annat var att Network Security börjar ta över alltmer.
”Jag räknar med att ha ett komplett team på plats under oktober. Vi kommer att ha fokus på de stora och strategiska leverantörerna. Tillsammans med dem ska vi bygga nya möjligheter för våra återförsäljare inom säkerhet”, avslutar Johan.

Arrow har också ett stort fokus på IoT där det är många affärsprojekt, partnerutvecklingsprojekt och inte minst deras stora Arrow IoT Summit i höst. Vi kommer att återkomma till Arrows IoT fokus i en kommande artikel.
Vi konstaterar att Arrow går en spännande höst till mötes.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>