Hem DISTRIBUTÖRARROW Arrow och Oracle möts i molnet!

Arrow och Oracle möts i molnet!

Publicerat av: Redaktionen

Arrow och Oracle bjöd tillsammans in till en lanseringsfest. Detta för att fira de båda företagens nya gemensamma satsning i Norden – Cloud Center of Excellence, CCoE.

Arrow och Oracle möts i molnet! 2

Arrows Managing Director, Jes Kongsmark, och Oracles Country Leader Sweden, Carl Frögelius

Att nyfikenheten var stor stod klart när det visade sig att långt fler än det 50-tal gäster som hade anmält sig dök upp och fyllde Arrows lokaler i Kista. Ett inledande mingel skapade snabbt en känsla av förväntan bland snittar och bubbel.

En stilren inledning

För att verkligen visa att det här var något viktigt och pampigt samlades Arrows Managing Director, Jes Kongsmark, och Oracles Country Leader Sweden, Carl Frögelius, för att tillsammans klippa av det band som fanns uppsatt. En symbolisk gest som möttes med applåder och hurrarop.

Vi träffade Oliver Schänzlin från Oracle i Tyskland. Han är manager för VAD (Value Added Distributors). Vi frågar honom om vilka förväntningar han har på det nya samarbetet runt Cloud Center of Excellence.

”Det finns säkert några som undrar varför Oracle inte gör detta själva men vi vill samarbeta med partners och Arrow har visat samma inriktning. Molnet förändrar spelplanen och nya möjligheter öppnar sig”, svarar han.

”Många partners är fokuserade på en bransch men vi kan erbjuda lösningar för flera branscher och vi kompletterar varandra. De VAD:s som vi väljer måste vara stora och starka partners. Vi väljer att gå med Arrow för att de adderar ett värde. Tillsammans kan vi hjälpa våra kunder på hela resan till molnet”, fortsätter Oliver.

Det börjar bli på riktigt

Kvällen fortsätter med flera talare från både Arrow och Oracle. En

Arrow och Oracle möts i molnet! 3

Oliver Schänzlin, manager för VAD (Value Added Distributors) från Oracle i Tyskland

gemensam detalj som flera lyfter fram är känslan och insikten om att det är nu som det på allvar börjar kännas som att alla visioner runt till exempel Maskininlärning (ML) och Artificiell Intelligens (AI) blir verklighet.

”Vi är en del av ett mycket stort antal resor till molnet just nu och det är endast möjligt tack vare alla våra fantastiska partners”, säger en av talarna.

Jes Kongsmark, från Arrow, intar scenen och ger oss deras bild av denna spännande resa som de och Oracle har inlett tillsammans avseende CCoE.

”Det här är den femte CCoE inom EMEA och den första i Norden. Vi är självklart mycket stolta över att vara en del av den tillsammans med Oracle”, berättar han.

”Arrows 5-årsplan håller och vår allmänna utveckling är fortsatt stark. Jag vill speciellt lyfta fram ett av våra affärsområden som sticker ut på ett positivt sätt. Det handlar om molnlösningar”, förklarar Jes.

Vad är då tanken bakom CCoE?

Huvudsyftet med Cloud Center of Excellence är att erbjuda partners relevant information samt meningsfull utbildning och träning i Oracles moln- och hybrid-lösningar. Det är ett servicecenter för partners framtaget för att stödja bland annat affärsnytta. Dessutom vill man höja kunskapsnivån för olika branscher och lokala marknader samt uppmuntra till samarbete mellan partners. Självklart är syftet även att ge ökad kunskap om Oracles hela produktportfölj.

Om vi tittar specifikt på utbildnings- och träningsdelarna av CCoE består de av tre olika pusselbitar;

  • Oracle Partner Studio
  • Oracle Partner Academy
  • Oracle ISV Migration Center

Den första delen – Oracle Partner Studio – ger partners en fysisk plats att genomföra demonstrationer av egna affärslösningar, träffa andra marknadsaktörer och hålla nätverksmöten.

Oracle Partner Academy – erbjuder en fördjupad träning i Oracles lösningar. Här lär man sig bland annat;

  • Oracles infrastruktur för molnet
  • Oracles molntjänst för IT-miljö och uppsättning av IT-system
  • Infrastruktur som en tjänst
  • Mjukvara som en tjänst

Med den tredje delen – Oracle ISV Migration Center – vill Oracle dela med sig av såväl praktisk som teknisk support när det handlar om migration och uppgradering till deras senaste lösningar och produkter.

Stad av Lego

Arrow och Oracle möts i molnet! 4

Stad av Lego, Oracle ISV Migration Center

En intressant och givande lanseringsfest övergick därefter i en mycket trevlig Buffé-middag där samtliga gäster gavs ytterligare en möjlighet till att nätverka och samtala runt intrycken av nordens första CCoE.

Kvällen avslutades med en spännande presentation av Proxima City. En smart och uppkopplad stad helt byggd av Lego. Ett annorlunda grepp av Arrow och Oracle för att på ett mycket pedagogiskt sätt visa hur livet i en uppkopplad och autonom smart stad kan se ut. Huvudperson är den lilla gulliga roboten Cozmo som man kan följa när han rör sig runt om i staden. Här gavs en tydlig inblick i hur vår vardag sannolikt kommer att te sig i en inte alltför avlägsen framtid.

Den 12 november arrangeras Arrow IoT Summit 2019 på Stockholm Waterfront. Då finns återigen en möjlighet att titta på Cozmo och Proxima City.  Årets upplaga är större än någonsin och ett 50-tal leverantörer kommer att vara på plats. En av eventets Keynotes kommer från Oracle.

Den 21 november arrangeras Oracles Solution Day och även där kommer Cozmo att vara på plats.

Läs mer om IoT Summit 2019 och anmäl dig här

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>