Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA Atea blir strategisk licenspartner till Göteborgs Stad

Atea blir strategisk licenspartner till Göteborgs Stad

Publicerat av: Redaktionen

Med start i juni 2021 tar Atea rollen som strategisk rådgivare inom licensrelaterade frågor och oberoende leverantör av programvaror och molntjänster, med tillhörande konsulttjänster.

Atea blir strategisk licenspartner till Göteborgs Stad 2

Åsa Cederlund som är chef för Region Väst på Atea

Avtalet löper 4 år och värdet uppskattas till 1,4 miljarder SEK.

Avtalet ger möjlighet för alla verksamheter i Göteborgs Stad att avropa nödvändig programvara och programvara som tjänst med tillhörande konsulttjänster. Undantaget är verksamhetssystem som kräver unika kundanpassningar och/eller stora utvecklingsinsatser.

– Vi är stolta över det förtroende som vi i och med det här avtalet har fått av Göteborgs Stad. Vi ser fram emot att ytterligare få stötta stadens verksamheter i de utmaningar och möjligheter som kommer, säger Åsa Cederlund som är chef för Region Väst på Atea.

Inom ramen för avtalet kommer Atea att bistå såväl beställare som licensansvariga med sakkunskap inom licensområdet, och ge information och rådgivning i såväl löpande som strategiska ärenden. Dessutom kommer Atea att aktivt eller som bakgrundsstöd delta i förhandlingar med programvarutillverkare – allt för att säkerställa att Göteborgs Stad får ut maximalt av sin licensmiljö.

– Ateas obundenhet, och väletablerade samarbeten och partnerskap med de främsta tillverkarna i världen, innebär att vi kan agera strategisk rådgivare och bidra i Göteborg Stads utveckling av sina verksamheter, vilket vi ser fram emot, förklarar Åsa.

I en licensmässigt komplex miljö är det viktigt att titta på tidigare erfarenhet av liknande miljöer. I valet av licenspartner ställdes därför höga krav på leverans och genomförande, och kvalitativa värden gavs övervikt. Här fick Atea full pott. En annan faktor som vägdes in var antalet certifieringar som de olika leverantörerna har, allt för att säkerställa strategisk höjd i rollen som licenspartner. Även här var Atea framgångsrikt genom sin strategi att kontinuerligt kompetensutveckla medarbetare i samtliga av de ledande tillverkarnas teknologier. Bara det senaste året har Atea Sverige, trots pandemin, tagit 1171 stycken cert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00