Distansarbete gör att man förlorar kontrollen över budgeten för IT-säkerhet, visar forskning från Ivanti
Hem SÄKERHET Distansarbete gör att man förlorar kontrollen över budgeten för IT-säkerhet, visar forskning från Ivanti

Distansarbete gör att man förlorar kontrollen över budgeten för IT-säkerhet, visar forskning från Ivanti

Publicerat av: Redaktionen

Organisationers behov av att bättre hantera och säkra de enheter och applikationer som anställda använder för att få tillgång till företagsresurser i den nya Everywhere Workplace är en viktig drivkraft för tillväxt

Distansarbete gör att man förlorar kontrollen över budgeten för IT-säkerhet, visar forskning från IvantiIvanti, automatiseringsplattformen som hjälper till med att göra varje IT-anslutning smartare och säkrare, meddelade idag resultaten av en undersökning som avslöjar att det är lätt att förlora kontrollen över budgetar för IT-säkerhet samtidigt som organisationer anpassar sig till att bli en arbetsplats som är ”närvarande överallt”.

Nästan alla CISO:er (92 procent) betonade behovet av att implementera ytterligare säkerhetsåtgärder för att bättre möjliggöra och säkra anställda när distansarbetar som den främsta drivkraften för budgettillväxt. Fyra av fem CISO:er (80 procent) pekade också på behovet av att ersätta lösenord med säkrare former av autentisering.

Studien, som tillfrågade 400 CISO:er över hela EMEA, fann att den genomsnittliga budgeten för IT-säkerhet förra året var över 64 miljoner euro, och 81 procent förväntar sig att denna kommer att öka under de närmaste tolv månaderna. När de tillfrågades om de specifika programvarulösningarna som de planerar att investera i under nästa år kom Unified Endpoint Management (UEM) och biometriska autentiseringslösningar först på listan. Trots att CISO:er hävdade att över två femtedelar (41 procent) av deras totala säkerhetsbudget spenderades på UEM-programvara det senaste året, sa fyra av fem (80 procent) att de förväntar sig att investeringarna i specialiserad UEM-programvara kommer att öka under nästa år. Denna ökning av investeringar är främst för att hantera och säkra det stora flödet av enheter som försöker få tillgång till företagsresurser när anställda arbetar var som helst.

Sju av tio (70 procent) CISO:er hävdade att deras organisations beroende av biometrisk autentisering för att möjliggöra fjärråtkomst till affärsdata skulle öka, och en fjärdedel (24 procent) sa att den skulle öka avsevärt. Det ökade fokuset på biometrisk autentisering beror sannolikt på den betydande ökningen av nätfiskeattacker.

Enligt Verizons utredningsrapport om dataintrång från 2020 handlade 22 procent av överträdelserna 2019 om nätfiske, men 75 procent av organisationerna runt om i världen upplevde någon form av nätfiskeattack 2020. Den vanligaste typen av data som komprometteras i dessa nätfiskeattacker är autentiseringsuppgifter, inklusive lösenord. Genom att anta autentisering av mobilenheter med biometrisk baserad åtkomst kan organisationer eliminera den primära kompromisspunkten i nätfiskeattacker. På frågan hur deras investeringar i biometriska autentiseringslösningar skulle förändras jämfört med förra året uppgav 70 procent av de tillfrågade att deras investering skulle öka, medan 22 procent sa att den skulle öka kraftigt.

Nigel Seddon, VP EMEA West, Ivanti säger: ”Framväxten av Everywhere Workplace har lett till en explosion av fjärrenheter som försöker få tillgång till företagets resurser. Detta nya distribuerade arbetslandskap har skapat enorma problem för CISO:er över hela världen eftersom det stora antalet nya enheter har gett cyberbrottslingar flera nya vektorer som de kan försöka att utnyttja. CISO:er måste se till att de har full synlighet över alla enheter som försöker komma åt deras företagsnätverk och sedan hantera och säkra dessa enheter efter bästa förmåga.

Det som händer är att man förlorar kontrollen över budgeten för IT-säkerhet. För att bättre hantera utgifterna för IT- och programvaror bör CISO:er överväga att implementera spend intelligence-teknik. Spend Intelligence ger insikt i programvarulandskap och applikationsutgifter i alla IT-miljöer, vilket förbättrar driftshastigheten, tillgångssynligheten och kan minska kostnaderna. Spend intelligence, kombinerat med ett zero-trust-tillvägagångssätt för att säkra digitala tillgångar från moln till edge genom att verifiera varje tillgång och transaktion innan åtkomst beviljas, vid sidan av biometrisk autentisering, kommer att skapa en starkare säkerhetsstandard, förbättra användarupplevelsen, öka kontrollen över utgifterna för IT-säkerhet och minska trycket på help desks som optimerar IT-miljöer.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00