Fujitsu förstärker sitt Cyber Defence Center – inleder samarbete med Truesec och Nordens främsta Incident and Response-team.
Hem LEVERANTÖRFUJITSU Fujitsu förstärker sitt Cyber Defence Center – inleder partnerskap med Truesec och Nordens främsta Incident and Response-team.

Fujitsu förstärker sitt Cyber Defence Center – inleder partnerskap med Truesec och Nordens främsta Incident and Response-team.

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har under våren öppnat ett nytt svenskt Cyber Defence Center i Kista och Östersund.

Här kan organisationer – både offentlig sektor och företag – få standardiserade IT-säkerhetslösningar och övervakning på valfri nivå dygnet runt.

– Många organisationer talar om utmaningarna med den operativa cybersäkerheten just nu.

Fujitsu Cyber Defence Center löser dessa på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt, säger Kent Magnusson, ansvarig för cybersäkerhetsteamet på Fujitsu Sverige. Intresset är mycket stort, framför allt från kommuner. De första kunderna är redan på plats. Vi tar hand om deras säkerhetsutmaningar, inte minst löser vi problem med rekryteringen av kompetens, säger Kent Magnusson.

– Samarbetet med Truesec gör är att kommuner, regioner och myndigheter kan känna sig genuint trygga om det värsta inträffar, fortsätter Kent Magnusson. Truesec har Nordens främsta incident response-team som leds av Markus Lassfolk. Teamets fokus är utredning och att få igång verksamheten igen på kortast möjliga tid. Truesec är ledande inom områden och har erfarenhet och kompetens i världsklass.

– Vi ser fram emot att arbeta med Fujitsu och att med gemensamma insatser, skydda offentliga verksamheter och samhälle när cyberattacker drabbar, säger Markus Lassfolk. Genom samarbetet med Fujitsu, som har en stark kundbas inte minst inom offentlig sektor, kommer denna unika kompetens fler svenska organisationer till del.

Det unika med Fujitsu Cyber Defence Center är en sammansvetsad process från identifierat hot, till att en åtgärd är implementerad med minimala fördröjningar 24/7/365. Detta genom att cybersäkerhets-tjänsterna integreras med kundens övriga IT-infrastruktur.

Fujitsu förstärker sitt Cyber Defence Center – inleder samarbete med Truesec och Nordens främsta Incident and Response-team.Nu tecknar Fujitsu dessutom ett samarbetsavtal med Truesec, ett ledande specialistföretag inom cybersäkerhet i Sverige. Genom att addera Truesecs unika erfarenhet av den mest kritiska incidenthanteringen skapas marknadens troligen främsta totala säkerhetserbjudande.

Prismodellen i Fujitsu Cyber Defence Center är ett abonnemangsupplägg där kunder köper säkerhetstjänster efter behov månadsvis. De första kunderna är redan på plats och fler är på ingång.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00