Fujitsu satsar på offentlig sektor - har tilldelats Kammarkollegiets stora ramavtal ”Programvaror och tjänster – Systemutveckling”
Hem LEVERANTÖRFUJITSU Fujitsu satsar på offentlig sektor – har tilldelats Kammarkollegiets stora ramavtal ”Programvaror och tjänster – Systemutveckling”

Fujitsu satsar på offentlig sektor – har tilldelats Kammarkollegiets stora ramavtal ”Programvaror och tjänster – Systemutveckling”

Publicerat av: Redaktionen

Ramavtalet omfattar ett stort antal organisationer, bland annat alla statliga myndigheter och många kommuner och regioner.

Ramavtalets totala beräknade värde är 2,6 miljarder SEK under en löptid på 48 månader. Fujitsu är en av sju utvalda leverantörer.

– Vi är jätteglada och stolta över att få möjligheten att bidra med vår kompetens de kommande åren, säger Viktoria Granqvist, vd Fujitsu Sverige. Vi har framgångsrikt hjälpt offentlig sektor med konsultkompetens och lösningar inom digitalisering, automatisering, cybersäkerhet och e-tjänster. Nu kan denna kunskapsbas komma fler offentliga organisationer till del.

Fujitsu erbjuder outsourcing och konsulttjänster (systemutveckling, arkitektur, applikationsförvaltning, projektledning) samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar. Svenska Fujitsu har cirka 600 medarbetare och kontor över hela landet.

– Fujitsu gör en storsatsning med flera nya lösningar och tjänster för offentlig sektor, säger Malin Böhn, ansvarig för Fujitsus verksamhet mot offentlig sektor i Sverige Bland annat expanderar vi vår rikstäckande organisation med hundratals konsulter inom flera områden. Fujitsu har även utvecklat Livsresan, ett nytt koncept för e-tjänster för offentlig sektor. Ytterligare ett satsningsområde är cybersäkerhet och vårt Cyber Defence Center, anpassat för offentlig sektor.

Fujitsu satsar på offentlig sektor - har tilldelats Kammarkollegiets stora ramavtal ”Programvaror och tjänster – Systemutveckling”En viktig faktor för digitaliseringsarbetet är hållbarhetsperspektivet. Fujitsu har de senaste åren satsat stort på hållbara lösningar för ett bättre samhälle både i Sverige och globalt.

– Att bidra till ett bättre samhälle är en del av företagets japanska DNA, säger Malin Böhn. Att sätta människan i centrum och skapa långsiktiga lösningar. På så sätt kan Fujitsu bidra till en säkrare, mer människocentrerad service för medborgarna och samhället som helhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00