Heart Aerospace har valt Siemens Xcelerator för design, optimering och certifiering av E/E-system för ett nytt elektriskt flygplan
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Heart Aerospace har valt Siemens Xcelerator för design, optimering och certifiering av E/E-system för ett nytt elektriskt flygplan

Heart Aerospace har valt Siemens Xcelerator för design, optimering och certifiering av E/E-system för ett nytt elektriskt flygplan

Publicerat av: Redaktionen

Siemens Digital Industries Software meddelade idag att den svenska tillverkaren av el-flygplan Heart Aerospace har valt programportföljen Capita från Siemens Xcelerator-portföljen av programvaror och tjänster för att stödja design, utveckling och certifiering av elflygplan med nollutsläpp.

Siemens Capital kommer att tillhandahålla elektrisk och elektronisk (E/E) systemkonstruktion och stöd när Heart Aerospace möter marknadens och myndigheternas krav på eskalerande prestanda och kommersiella certifieringskrav.

Som en del av den omfattande elektrifieringen av dessa flygplan måste Heart Aerospace ta itu med komplexiteten gällande Electrical Wiring Interconnect System (EWIS) samtidigt som man tar itu med riskhantering kring kravuppfyllnad för elektriska system. Capital-verktygets unika funktionaliteter kan hjälpa Heart Aerospace att utnyttja automatisering och digital datakontinuitet för att underlätta en snabbare efterlevnad av lagstiftningen. Detta var ett viktigt skäl till att välja Capital-programvaran från Siemens.

Heart Aerospace har valt Siemens Xcelerator för design, optimering och certifiering av E/E-system för ett nytt elektriskt flygplan”Heart Aerospace har valt Capital från Siemens Xcelerator-portföljen, vilket ger dem den fördel som följer av en digitaliserad utveckling av E/E-system redan från början”, säger Anthony Nicoli, Senior Director för Aerospace & Defense, Siemens Digital Industries Software. ”För att framgångsrikt kunna konkurrera om flygrutter måste eAircraft uppnå krävande prestandamål med hjälp av fullt certifierade, effekt- och viktoptimerade E/E-system.  Siemens är glada över att kunna hjälpa Heart Aerospace att effektivisera flygplanskonstruktionen för att uppfylla både prestanda- och certifieringskrav.”

”Som ett ungt företag med ett nytt projekt bestämde sig Heart Aerospace för att införa Capital-programvaran, som var det enda verktyg vi utvärderade som stöder skapandet av elektriska och avioniska systemleveranser och sömlöst flödar dem nedströms till EWIS:s fysiska produkter för varje utvecklingsfas”, säger John Rader, Section Lead Electrical Wiring Interconnect System (EWIS) Engineer, Heart Aerospace. ”Förbättringen av arbetsflödet, särskilt med tanke på att konfigurationshanteringen i Capital är både stark och intuitiv, gör att man kan fokusera på konstruktionen och inte på verktyget. Med sofistikerade analysmodeller som exempelvis beräkning av spänningsfall samt den fantastiska support som finns tillgänglig är Heart Aerospace övertygade om att vi gjorde det bästa valet.”

 Siemens Digital Industries Software hjälper organisationer av alla storlekar till digital transformation med hjälp av mjukvara, hårdvara och tjänster från affärsplattformen Siemens Xcelerator. Siemens mjukvara och omfattande digitala tvillingar gör det möjligt för företag att optimera sina design-, konstruktions- och tillverkningsprocesser för att omvandla dagens idéer till framtidens hållbara produkter. Från chip till hela system, från produkt till process, inom alla branscher, Siemens Digital Industries Software is where today meets tomorrow.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00