Huawei öppnar ett globalt center för cybersäkerhet och integritetsskydd i Kina
Hem SÄKERHET Huawei öppnar ett globalt center för cybersäkerhet och integritetsskydd i Kina

Huawei öppnar ett globalt center för cybersäkerhet och integritetsskydd i Kina

Publicerat av: Redaktionen

Under en ceremoni i Dongguan i Kina onsdagen den 9 juni öppnade Huawei sitt nya center för cybersäkerhet.

Huawei öppnar ett globalt center för cybersäkerhet och integritetsskydd i Kina

Centret är utformat för att demonstrera lösningar och dela med sig av erfarenheter, underlätta kommunikation och gemensam innovation samt stödja säkerhetstester och säkerhetskontroller.

Dit bjuds nu representanter från GSMA, myndigheter och telekombranschen in för att samarbeta om säkerhet och utveckling av ny teknik.

Samtidigt släpper Huawei ett policydokument: Product Cyber Security Baseline, för att ytterligare stärka samarbetet kring cybersäkerhet.

Nu uppmanar bolaget både industri och regeringar att etablera gemensamma objektiva standarder för cybersäkerhet.

– Cybersäkerhet är komplext och alla aktörer måste samarbeta för att hitta rätt balans mellan ibland motstridiga intressen såsom snabb innovation av nya tjänster, motståndskraft mot angrepp och incidenter, och rätten till privatliv utan övervakning.

– Öppna, gemensamma standarder och oberoende granskningar har visat sig vara effektivt för att med gemensamma krafter höja säkerhetsnivån, och vi hoppas att vi med det nya centret och publiceringen av vår Product Cyber Security Baseline bidrar till detta samarbete, säger Lukas Grimfors, Cyber Security and Privacy Officer på Huawei Sweden.

Under de senaste åren har digitaliseringen av industrin och ny teknik som 5G och AI gjort cyberrymden mer komplex än någonsin, samtidigt som människor har tillbringat en större del av sina liv online under hela pandemin. Dessa trender har lett till ökade och nya säkerhetsrisker.

Huawei öppnar det nya centret för global cybersäkerhet och integritetsskydd i Dongguan, Kina för visa hur företaget arbetar med säkerhet och integritet samt för att adressera dessa frågor och tillhandahålla en plattform för parter inom branschen att dela med sig av sakkunskap. Centret är utformat för att demonstrera lösningar och dela med sig av erfarenheter, underlätta kommunikation och gemensam innovation samt stödja säkerhetstester och säkerhetskontroller. Centret kommer att vara öppet för alla, inklusive tillsynsmyndigheter, oberoende tredjepartstestorganisationer och standardiseringsorganisationer, liksom Huaweis kunder, partner och leverantörer.

Huawei förespråkar gemensamma och öppna standarder och ramverk inom säkerhet och integritetsskydd. Exempelvis har GSMA och 3GPP arbetat med branschen för att ta fram NESAS och SCAS och Huawei ser gärna att branschen fortsätter att samarbeta inom området.

Ladda ned Huawei’s policydokument: Product Cyber Security Baseline här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00