Norska IT-säkerhetsföretaget Netsecurity satsar i Norden
Hem SÄKERHET Norska IT-säkerhetsföretaget Netsecurity satsar nu i Norden

Norska IT-säkerhetsföretaget Netsecurity satsar nu i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Det norska IT-säkerhetsföretaget Netsecurity etablerar ett nordiskt fotavtryck genom uppköpet av det stockholmsbaserade företaget Parera.

 Netsecurity har en ambition om att bli en ledande aktör inom IT-säkerhet i Norden.

Norska IT-säkerhetsföretaget Netsecurity satsar i Norden

Jan Søgaard, Peter Gyulai

Strategin ska förverkligas genom organisk tillväxt och uppköp. Nu är det klart att man expanderar genom att köpa upp det svenska IT-företaget Parera.

Netsecurity kommer under 2022 växa till att ha omkring 100 anställda och över 600 kunder i Norden inom både offentlig och privat sektor.

Marknaden för säkerhetstjänster inom IT är idag väldigt stor och har en snabb tillväxt, något man kan förstå bland annat från Allianz Risk Barometer från 2022 där cyberattacker listas som den största oron hos de globala ledarna.

–   Parera är en perfekt match för etablering i Sverige och kommer kunna ge oss en plattform för vidareutveckling av företaget i Norden. Vi har utvecklat tjänster inom cybersäkerhet som enkelt kan levereras inom nya marknader. Det gör oss mer dynamiska och ger oss möjligheter att hantera kunder i olika storlekar men väldigt olika behov, säger Jan Søgaard, VD på Netsecurity.

Parera etablerades 2002 och är ett renodlat konsultföretag med en väletablerad kundbas inom IT-infrastruktur och säkerhet. Netsecurity har använt betydliga resurser på att etablera Security as a service, och det är denna kompetens som nu gör att företaget känner att tiden var inne för att expandera till Sverige. VD på Parera, Peter Gyulai, ser fram emot att jobba med IT-säkerhet i stor skala:

–   Cyberhoten är uppenbara för de allra flesta företag, men det finns få aktörer som har kommit lika långt i sin utveckling som Netsecurity. Vi har redan en betydande kompetens och kundbas inom IT-infrastruktur. De IT- säkerhetslösningar som Netsecurity erbjuder, oavsett om det rör sig om testning av system, övervakning eller händelsehantering vid angrepp så kompletterar vår existerande kompetens och det gör att vi kan bli en desto mer relevant partner för våra kunder, säger Peter Gyulai.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00