Nu flyttar applikationer ut i butikerna - Avassa möjliggör robust, säker och innovativ applikationsdrift för Extenda Retail
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Nu flyttar applikationer ut i butikerna – Avassa möjliggör robust, säker och innovativ applikationsdrift för Extenda Retail

Nu flyttar applikationer ut i butikerna – Avassa möjliggör robust, säker och innovativ applikationsdrift för Extenda Retail

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska tech-företaget Avassa grundades år 2020 och har på kort tid utmärkt sig som en mycket innovativ aktör inom branschen.

Förra året listades de av Gartner som en ”Cool Vendor” inom edge computing och de har inlett flera partnerskap med starka aktörer så som Red Hat, Scale Computing och ZEDEDA.

I december annonserade Avassa att Extenda Retail väljer Avassas edgeplattform som en del av sin leverans av retailapplikationer. Nu berättar Avassa och Extenda Retail om Plantagen, en av de kunder som valt att köra retailapplikationer ute i de fysiska butikerna – på edgen.

 Avassa utvecklar lösningar inom edge computing som möjliggör att container-applikationer kan köras i avlägsna, isolerade miljöer så som detaljhandelsbutiker, fabriker, fartyg, fordon, gruvor, sjukhus eller andra miljöer där svarstider till det centrala molnet och beroende av internetuppkoppling inte kan tas för givet. Som ett av få svenska företag som listats som en ”Cool Vendor” av Gartner visar Avassa att de verkligen ligger i framkant inom edge computing.  

Vi på IT-Retail, begav oss till Plantagen där en av Avassas kunder, Extenda Retail erbjuder applikationsdrift ute i butikerna som en del av sin leveransmodell. Plantagen genomför majoriteten av sin försäljning i sina fysiska butiker och under en begränsad tid på året, vilket gör dem känsliga för driftstörningar. De kan därför inte förlita sig på konnektivitet till centrala molntjänster utan behöver istället köra retailapplikationer ute i de fysiska butiksmijöerna.  

Avassas plattform gör det möjligt för Extenda Retail att hantera applikationer och mjukvaror som körs ute i butikerna. Plattformen erbjuder också en möjlighet att installera, driftsätta och uppdatera dessa applikationer på ett lika effektivt sätt som i centrala molnet. På så vis kan Extenda Retail erbjuda sina kunder en stabil, säker och innovativ applikationsdrift som kan köras direkt i butikerna.  

Edge computing är relevant inom detaljhandeln då det finns en ökad efterfrågan på IT- och applikationslösningar som är resistenta mot de konsekvenser som kan orsakas av avbrott i molntjänster. Kassasystem kräver snabb och pålitlig tillgång till data i realtid. Med edge-teknologi körs applikationer på den plats där de genererar värde, vilket leder till snabbare svarstider, en bättre kundupplevelse och en resistens mot avbrott i internetuppkopplingen. 

”Extenda Retail observerar samma trend på marknaden som vi gör. Fler och fler applikationer flyttar ut helt eller delvis till butiksmiljöerna för att möjliggöra snabbare och bättre kundupplevelser. Det ställer nya krav på hur dessa applikationer ska hanteras, och vi är stolta att kunna erbjuda Extenda Retail att verktyg som gör hantering lika enkel, snabb och säker som i det centrala molnet.” säger Carl Moberg, CTO och medgrundare av Avassa. 

Extenda Retail är en ledande leverantör av programvara inom point of sales. De har över 40 års erfarenhet av att bygga och leverera innovativa lösningar inom retail, lagerhantering och kundlojalitet och är etablerade i över 36 länder. Dagens retailers har inte råd med nedtid för de applikationer som behövs för att butiken ska fungera, varken ur ett ekonomiskt, varumärkesbaserat- eller kundnöjdhetperspektiv.

Tillsammans med Avassa ligger Extenda Retail i framkant med en hybrid leveransmodell för deras marknadsledande butikslösningar som kan möta de krav på upptid som en modern butiksmiljö kräver. 

 Shayne Clausson, CTO på Extenda Retail, berättar att han sökte ett system som klarade av att hantera hela livscykeln för containeraplikationer som behöver köras ute i butikerna, och att marknaden erbjuder en mängd mer komplexa system. 

”Avassa gör att vi enkelt kan distribuera och uppgradera våra applikationer lika enkelt som vi redan gör i det centrala molnet, fast i de fysiska butikerna. På bara några dagar är vi igång i våra kunders butiker.” 

I Plantagens fall säger Shayne att edge computing har inneburit en stor fördel.  

”Plantagen säljer stora volymer under våren och köerna kan bli långa vid kassorna. Genom att köra applikationerna ute i butikerna, på edgen, kan varor skannas mycket snabbt, millisekunder bidrar till att köerna går snabbare och kundnöjdheten ökar. Försäljningen kan även fortsätta även om det skulle ske incidenter hos oss på Extenda Retail, hos molntjänstleverantören eller hos nätverksleverantör som gör att molnstjänsterna tillfälligt inte är tillgängliga.” 

Avassa är en ledande aktör på marknaden och kommer fortsätta erbjuda företag ett sätt att sänka barriären mellan cloud till edge-miljöer.  De tekniska aspekterna som tidigare har varit en tröskel för applikationshantering minimeras med hjälp av Avassa. Användarna ska fortsätta kunna övervaka och observera sina applikationer över hela världen.  

Med Avassas platform som en del av sin portfölj kommer Extenda Retail fortsätta vara en av de främsta leverantörerna inom detaljhandeln när det gäller att möta framtida dynamiska förändringar i branschen. 

Nu flyttar applikationer ut i butikerna - Avassa möjliggör robust, säker och innovativ applikationsdrift för Extenda Retail

Upptäck Avassa och lär dig mer om deras plattform för edge-miljöer genom att besöka deras hemsida. https://avassa.io/solution/retail/ 

Läs mer om Extenda Retail på: https://www.extendaretail.com/  

learn more about Avassa at https://avassa.io/

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00