Ny på AI marknaden - Flowity
Hem NYHETERAI Ny på AI marknaden – Flowity

Ny på AI marknaden – Flowity

Publicerat av: Redaktionen

En startup och spin-off från ett större bolag med många års erfarenhet inom Computer Vision – det är vad Flowity är.

Genom att kartlägga hur folk rör sig i lokalerna så hjälper Flowity företag att spara pengar och optimera nyttjandet av kontorslokaler.

Ny på AI marknaden - Flowity

Richard Schumacher och Dan Levy som är grundare för Flowity

Flowity föddes som ett samarbetsprojekt med fastighetsägare för ungefär fem år sen men startades som eget bolag i maj 2023. Richard Schumacher och Dan Levy som är grundare för Flowity träffades på AFRY där Vasakronan startade ett utvecklingsprojekt med AFRY och ville ha hjälp med att kartlägga vad som händer i och utanför deras fastigheter. Det var där hela tanken föddes och Richard och Dan insåg att den här tekniken gick att använda för att mäta fler saker. Flowity nyttjar kamerateknik för att detektera objekt och mäta flöden, passager och nyttjande av mötesrum, arbetsplatser etc. Man kan ersätta exvis befintlig sensorteknik då den dels blir mer kostnadseffektiv men även ger mer info om användarnas beteende på kontoret.

”Vi kände att det vi höll på med var superspännande och såg att många kunder var intresserade av det här. När vi fick möjligheten att köpa ut tekniken från AFRY tvekade vi aldrig trots ett tufft läge hos investmentbolagen. Då var vi ett litet team som tog sig an detta och körde gasen i botten med Computer Vision”, Richard Schumacher.

Företag sparar pengar

Flowity är ett bolag som erbjuder AI-lösningar via avancerad bildanalys i strömmad video. Syftet är att ge insikter och möjligheter för kunder att förbättra nyttjandet av deras kontor och möjligheter att optimera lokalerna för faktiska användningen. Många företag har känt av konsekvenserna av det hybrida arbetssättet vilket har medfört att många arbetsplatser står tomma vissa tidpunkter av dagarna om inte hela dagen. Men här kan man då få konkreta siffror och se om vissa utrymmen kan tas bort eller hyras ut till andra och i sin tur sparar man pengar.

Flowity tar fram siffror och data på hur lokalerna används. Hur många personer som befinner sig i ett rum vid en viss tidpunkt. Med den här informationen kan fastighetsförvaltaren och fastighetsägaren ha ett starkt underlag för framtida beslut när det gäller användning av lokalerna. De kan då förbättra arbetsmiljön, höja produktiviteten och skapa större trivsel för de som utnyttjar lokalerna.

Hjälper hållbarheten

Flowity hjälper även till att skapa underlag för initiativ inom hållbarhet och energioptimering. Genom att kartlägga vart personer rör sig eller vilka tidpunkter rummen används så kan man även anpassa värme och ventilationen efter dess behov. Exvis kan Flowity snabbt detektera om mötesrummet är fullsatt eller om det är en singelanvändare och nyttja den informationen för att anpassa luftflödet från ventilationen.

Det här hjälper inte bara till att minska kostnaderna för hyresgästen men minskar även fastigheternas utsläpp av koldioxid som står för en stor del av energiförbrukningen. Framtiden är väldigt ljus för Flowity och vi är spända över att följa deras resa!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00