tado° säkrar investeringar på 43 miljoner EUR – Trill Impact Ventures leder rundan i bolaget
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER tado° säkrar investeringar på 43 miljoner EUR – Trill Impact Ventures leder den nya rundan i bolaget

tado° säkrar investeringar på 43 miljoner EUR – Trill Impact Ventures leder den nya rundan i bolaget

Publicerat av: Redaktionen

tado° tillkännager att de passerat 3 miljoner sålda termostater och att de är på väg mot lönsamhet under 2023.

Den nya rundan leds av Trill Impact Ventures och backas av Bayern Kapital, Kiko Ventures, Swisscanto samt existerande aktieägare.

tado°, den europeiska ledaren inom smarta termostater och klimathantering, tillkännager att de stängt en ny kapitalrunda på 43 miljoner EUR och visar sin plan för att nå lönsamhet under 2023. Finansieringen leds av Stockholmsbaserade Trill Impact Ventures och backas av Bayern Kapital, Kiko Ventures och Swisscanto som samtliga är nya investerare i bolaget, tillsammans med existerande investerare Noventic och Target Partners.

Sedan starten 2011 har tado° byggt ett ekosystem av konsumentvänliga och energieffektiva smarta termostater och tjänster som bara värmer upp när det behövs – där det behövs – och är kompatibla med fler än 95 procent av samtliga europeiska hem. Företaget fokuserar på att bygga en smidig och välfungerande kundupplevelse, från att konsumenter själva kan installera enheterna och konfigurera energisparfunktionerna som i genomsnitt hjälper konsumenter att minska uppvärmningskostnader med 22 procent. De senaste åren har produkter från tado° betalat sig själva på mindre än sex månader tack vare dessa besparingar.

Under 2022 fördubblade tado° försäljningen av smarta termostater och tjänster när hushåll över hela Europa investerade i minskad energiförbrukning. Företaget har nått milstolpen 3 miljoner sålda smarta termostater och ser en fortsatt tillväxtresa samtidigt som målsättningen är att nå lönsamhet under 2023.

tado° säkrar investeringar på 43 miljoner EUR – Trill Impact Ventures leder rundan i bolagetEfter den stängda kapitalanskaffningsrundan kommer tado° att utöka sin portfölj genom att kombinera sina smarta termostater med timbaserade elpriser. Den typen av samlade erbjudanden gör det möjligt för konsumenter att förskjuta energikonsumtion till tider där elpriserna är låga och därigenom nå ytterligare besparingar. Som ett första steg förvärvade tado° nyligen tyska aWATTar GmbH, pionjär inom området. Det samlade bolaget planerar för en snabb utrullning av ett gemensamt erbjudande som ger hushåll enkel och smidig tillgång till lägre kostnader och utsläpp för sin uppvärmning.

För att nå ännu fler hushåll har tado° även ingått samarbeten med fastighetsbolag med stora bestånd av hyreslägenheter. En ny produktserie för den marknaden kommer att lanseras under året.

  • Som ledande inom smart hantering av inomhusklimat är detta helt rätt tid för att skala upp och rulla ut vår unika lösning för att minska kostnader och koldioxidutsläpp inom uppvärmning. Vi ser fram emot ett starkt samarbete med de nytillkomna investerarna, säger Christian Deilmann, medgrundare och Chief Product Officer på tado°.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00