Tyskt AI-bolag öppnar nu försäljnings- och utvecklingskontor i Göteborg
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Tyskt AI-bolag öppnar nu försäljnings- och utvecklingskontor i Göteborg

Tyskt AI-bolag öppnar nu försäljnings- och utvecklingskontor i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Tyska Understand.ai väljer att göra sin första utländska direktinvestering på Lindholmen, mitt i Göteborgs snabbväxande fordonskluster.

Samtidigt har man rekryterat en tidigare Ericsson-anställd till nyckelrollen som teknisk chef och platschef i Göteborg.

Bolaget Understand.ai är en ledande leverantör av lösningar för att generera objektiv, bekräftad data om verklighetens beskaffenhet, främst kopplad till bilars perception. De specialiserar sig på automatiserad annotering med hjälp av maskininlärning och artificiell intelligens.

Tyskt AI-bolag öppnar nu försäljnings- och utvecklingskontor i Göteborg

Jürgen Daunis och Andreas Martin

– Göteborg är en utmärkt plats att hitta talanger inom IT- och fordonsområdet. Genom att etablera den nya anläggningen kommer vi dessutom närmare våra lokala kunder och stärker vår tillgång till det svenska fordonsklustret. Jag är mycket glad att kunna meddela att Andreas Martin har tagit över som Head of Engineering och platschef. Han är en erfaren ledare med bakgrund inom mjukvara och teknik inom fordons-, IT- och telekommunikationsindustrin, säger Jürgen Daunis, VD för Understand.ai.

Bolaget är en del av den tyska underleverantörskoncernen dSpace och har huvudkontor i Karlsruhe, Tyskland. Genom att utnyttja artificiell intelligens och maskininlärning kan understand.ai minska manuell annotering och leverera högre volymer av högkvalitativa data inom kortare tidsramar.

– Etableringen av Understand.ai i Göteborg visar på regionens kompetensmässiga styrka. Förutom den marknadsmöjlighet som bolaget upplever här är en stor drivkraft för satsningen att det finns en stor pool av kompetens i Göteborg. Etableringen kommer också att stödja Göteborgs framväxt som ett nordiskt nav inom AI, säger Joel Görsch, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00