​Världens största digitala festival kommer till Jönköping
Hem NYHETER ​Världens största digitala festival kommer till Jönköping

​Världens största digitala festival kommer till Jönköping

Publicerat av: Redaktionen

”Det är kallt i Sverige, stanna inne och spela”.

​Världens största digitala festival kommer till JönköpingMed den uppmaningen välkomnar arrangörerna bakom DreamHack LAN-deltagare från hela världen till Jönköping. Det är dags för DreamHack Winter och även i år räknar man med 50 000 besökare och över 18 000 unika enheter uppkopplade till nätverket.

För 16:e året i rad arrangeras DreamHack Winter på Elmia. I dagarna fyra kommer den enorma festivalen vara öppen dygnet runt och man räknar med att 50 000 besökare kommer komma till Elmia under dessa dagar.

DreamHack startade som en liten kamratträff i en källarlokal i Malungs grundskola i början på 90-talet men växte snabbt till något mycket större och är idag världens största datorfestival. DreamHack har även det officiella världsrekordet som världens störta LAN-party i Guiness Book of Records.

I Jönköping äger eventet rum i form av två festivaler, DreamHack Summer och DreamHack Winter.

Nu på fredag den 30/11 är det dags för vinterupplagan. Över 18 000 unika enheter förväntas vara uppkopplade till nätverket och förutom e-sport och gaming som är festivalens kärna kommer det finnas många fler aktiviteter att ta del av, till exempel livemusik, expo, talangshow och livestream.

”- DreamHack utvecklas hela tiden och årets vinterupplaga är något alldeles extra! Vi bjuder på esport av absolut världsklass, en massiv gaming expo, med allt från indieutvecklare till stora bolag, cosplay och såklart – DreamHack’s världsberömda LAN. Välkommen till DreamHack i helgen!” Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer DreamHack.

The City of DreamHack

DreamHack har arrangerat digitala festivaler på Elmia i Jönköping sedan år 2001 och är idag världens största digitala festival med besökare från hela världen. Utvecklingen av festivalen har varit helt fantastisk med flera besöksrekord, streamingrekord och en ständig evolution av festivalens aktiviteter.

”– Vi är förstås mycket glada över att DreamHack fortsätter att välja Jönköping och att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla arrangemanget på bästa sätt. DreamHack och dess publik skapar framtidens trender och vi är väldigt stolta över att kunna kalla Jönköping för The City of DreamHack” Johan Fritz, Stadsdirektör Jönköpings kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00