Advania förvärvar Visolit – blir ett av de största IT-tjänstebolagen i Norden
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREADVANIA Advania förvärvar Visolit – blir ett av de största IT-tjänstebolagen i Norden

Advania förvärvar Visolit – blir ett av de största IT-tjänstebolagen i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Advania, en ledande fullservicetjänstleverantör i Norden, har nått ett slutgiltigt avtal med IK Investment Partners (“IK”) om förvärv av Visolit AS, en ledande leverantör av IT-lösningar och molntjänster till företag med organisationer Sverige och Norge. 

Den kombinerade gruppen kommer att bli en av de största och snabbast växande IT-tjänsteleverantörerna i Norden, med en total omsättning på över 9 miljarder SEK och 2 500 anställda.

Inom de båda företagen finns ett starkt kommersiellt driv, en unik expertis och toppmoderna IT-tjänsteplattformar som kommer att möjliggöra fler konkurrenskraftiga, högkvalitativa och skräddarsydda IT-tjänster till den gemensamma kundbasen. Vidare kommer förvärvet skapa en ännu mer attraktiv arbetsplats, vilket är en förutsättning för att ta vara på den exceptionella talang som finns hos båda företagen. Arbetsmiljön på Advania genomsyras redan idag av entreprenörskap med decentraliserade beslutsvägar och högt kundfokus som gör att de anställda trivs.

Goldman Sachs Asset Management kommer fortsatt vara majoritetsägare, medan IK IX-fonden kommer att ingå som en ny minoritetsaktieägare i den kombinerade gruppen efter stängningen och bilda ett nytt starkt partnerskap med en fördjupad nordisk IT-tjänsteexpertis.

”Vi är så otroligt glada över att vi nu kan slå samman Advania och Visolit. Tillsammans tar vi ett stort steg mot att bli Nordens mest attraktiva IT-tjänsteföretag. Förvärvet av Visolit innebär att vi kommer att komma ännu närmare våra kunder genom en högre geografisk närvaro och ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande”, säger Mikael Noaksson, koncern-VD för Advania.

”Vi är stolta över vad vi har byggt på Visolit sedan 1997. Vi har en ledande position i Norge och är en utmanare på den svenska marknaden. Samgåendet med Advania som är en ledande aktör i Sverige gör att vi kan erbjuda de bästa IT-tjänsterna i Visolits plattform till båda våra kundbaser”, säger Terje Mjøs, koncern-VD för Visolit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>