Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREADVANIA Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”).

Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade tjänster till befintliga och nya kunder.

Förvärvet ligger i linje med Advaniagruppens mål att bli den mest attraktiva IT-tjänsteleverantören i norra Europa.

Korta fakta om förvärvet:
  • Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

    Urban Berlinde, VD RTS Group och Tomas Wanselius, VD Advania Sverige

    Advania har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva 100% av aktierna i RTS av ledningen och IFITAB Intressenter AB (”ShortCap”).

  • Transaktionen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023, med förbehåll för godkännande från Konkurrensverket.
  • Advania är en ledande IT-tjänsteleverantör för medelstora företag i Norra Europa, med verksamhet i Sverige, Norge, Storbritannien, Island, Finland och Danmark.
  • RTS är ett svenskt, privatägt IT-tjänsteföretag som specialiserat sig på stora digitala transformationsprojekt och managerade tjänster. RTS erbjuder också hårdvara och licenser för att möta kundernas behov.

Med förvärvet av RTS, ökar Advania sin förmåga att erbjuda storskaliga digitaliseringsprojekt och managerade tjänster till både befintliga och nya kunder. Sammanslagningen av bolagen kommer också att bidra till en än mer attraktiv arbetsplats, där medarbetare från båda företagen kan utvecklas tillsammans med fler talanger, i en företagskultur som bygger på en decentraliserad affärsmodell där beslut fattas nära kunderna.

”Det är verkligen spännande att få RTS-teamet med oss på vår tillväxtresa i Sverige. Det här förvärvet överensstämmer med vårt mål att bli den ledande IT-tjänsteleverantören i Sverige och vår ambition att skapa hållbart värde för våra kunder i deras digitala transformationsresor” säger Tomas Wanselius, vd för Advania Sverige.

”Vi är stolta över att vi har byggt ett robust företag och en stark kultur och är glada över att vi nu kan slå samman våra krafter med Advania, ett företag som delar vårt fokus på kultur, kundnärhet och tillväxt,” säger Urban Berlinde, vd på RTS.

Skriven av Advania

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00