Årets CIO titel görs upp mellan fem finalister
Hem NyheterFöretagsnyheter Årets CIO titel görs upp mellan fem finalister

Årets CIO titel görs upp mellan fem finalister

Publicerat av: Redaktionen

Vem blir Årets CIO 2023? Fem starka kandidater konkurrerar om den åtråvärda titeln i premiären för Di Tech Excellence Awards.

Finalisterna kommer från Vattenfall, Bravida, IKEA Industry, Max Matthiessen och Svevia.

Dagens industri delar i år för första gången ut utmärkelsen Tech Excellence Awards. Det sker i anslutning till konferensen IT & Strategi på Grand Hôtel i Stockholm den 12 oktober. Konferensen samlar årligen omkring 300 CIO:er och andra tunga beslutsfattare med ansvar för näringslivets digitala transformation.

– Digitaliseringen har gått in i ett nytt och otroligt spännande skede med utvecklingen av generativ AI. Alla branscher och sektorer kommer att beröras i grunden och det blir viktigare än någonsin att lyfta fram personer och företag som är förebilder och inspiratörer. Det vill vi bidra till genom Tech Excellence Awards, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.

Finalisterna till Årets CIO har tagits fram i en grundlig process som utvärderar de nominerades insatser när det gäller innovation, ledarskap, governance, leveransförmåga, värdeskapande och hållbarhet. Utvärderingen har gjorts tillsammans med Accenture.

Den slutgiltiga vinnaren utses av en oberoende jury som består av namnkunniga CIO:er och forskare. Juryn intervjuar samtliga finalister och ska ta ställning till vem som har utmärkt sig mest i sitt arbete, sett till mätbara och handfasta resultat. Även förmågan att driva utveckling och inspirera väger tungt i juryns slutgiltiga val.

Årets CIO titel görs upp mellan fem finalister

Årets finalister i CIO Awards, fr v: Anders Liljewall, IKEA Industry, Emil Dahlin, Bravida, Anna-Lena Olsson, Max Matthiessen, Jens Zerbst, Vattenfall, Maria Wester, Svevia

Årets finalister är:

 • Emil Dahlin – Bravida
 • Maria Wester – Svevia
 • Anders Liljewall – IKEA Industry
 • Jens Zerbst – Vattenfall
 • Anna-Lena Olsson – Max Matthiessen

Di Tech Excellence Awards delar även ut pris i två andra kategorier:

 • Årets projekt. De fem finalisterna i denna kategori har alla levererat mätbara resultat och ett tydligt värde för organisationen eller samhället. De nominerade är är Statkraft och Sweco, Försäkringskassan, Ericsson, MediCarrier och Region Stockholm, samt AI Sweden.
 • Årets hållbarhetsinitiativ. Här gäller det att visa hur man genom digital utveckling av affären eller verksamheten har gjort konkret nytta inom hållbarhet, miljö eller socialt ansvar. Årets finalister är trion Alight, SLU och Husqvarna vid sidan av Ica Gruppen och Whywaste, Scanias startup Gaia Gen, Alfa Laval och Microsoft samt Kristianstad kommun.

Även finalisterna i dessa två kategorier granskas noggrant och intervjuas för att utvärdera vilka resultat som har uppnåtts i projekten.

Juryn som utser vinnarna

 • Henrik Ek, utvecklingsredaktör med ansvar för techfrågor, Dagens industri, juryns ordförande
 • Marcel Ljung, Managing director, Accenture
 • Mattias Forsberg, CIO, Handelsbanken
 • Johan Magnusson, professor i informatik, Göteborgs universitet
 • Charlotte Svensson, EVP & CIO, Digital and IT, SAS
 • Magnus Mähring, professor i entreprenörskap och digital innovation, Handelshögskolan i Stockholm
 • Johanna Kjellberg, interims-CIO och styrelseproffs.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00