atNorth köper nu Gompute – stärker HCP-erbjudandet och ökar närvaron i Norden
Hem NYHETER atNorth köper nu Gompute – stärker HCP-erbjudandet och ökar närvaron i Norden

atNorth köper nu Gompute – stärker HCP-erbjudandet och ökar närvaron i Norden

Publicerat av: Redaktionen

atNorth, den ledande nordiska leverantören av tjänster för colocation, high-performance computing och artificiell intelligens, fortsätter sin expansion i Norden genom att förvärva Gompute i Göteborg som är ledande inom HPC- och datacentertjänster.

Avtalet innebär att atNorth kommer att lägga till Gomputes datacenter i Göteborg med en kapacitetspotential på upp till 10 MW till sin portfölj.

Det stärker atNorths position ytterligare på den snabbt växande HPC-marknaden. Gomputes avancerade HPC-teknik, kompetenta ingenjörer och starka kundbas, i kombination med atNorths ledande HPC-lösning och colocation plattform, kommer kunderna få ett övergripande nordiskt “fullstack”-erbjudande som är skräddarsytt för HPC- och AI-datakörningar.

atNorth köper nu Gompute – stärker HCP-erbjudandet och ökar närvaron i Norden– Gompute har legat i framkant med att driva oerhört sofistikerade högpresterande applikationer för erkända företag, och med några av branschens duktigaste ingenjörer i över 20 år. Det här förvärvet utgör en betydelsefull del av atNorths tillväxtstrategi som den ledande leverantören av datacenter och HPC- infrastruktur i Norden, och vi är glada över att kunna välkomna dem till atNorth-familjen, säger atNorths vd, Eyjolfur Magnús Kristinsson.

Gompute grundades 2002 med det specifika målet att ta itu med den ökande intensiteten av HPC- körningar och applikationer, med fokus på prestanda, flöden, användarvänlighet och supporttjänster.

Gomputes kundexpertis och starka entreprenörsanda är helt i linje med atNorth kultur och vision.

– Sedan våra inledande diskussioner har vi upplevt att vi har en väldigt bra kulturell matchning med atNorth och ett väl överrensstämmande sysnsätt. Vi känner en stark tilltro till att de har den ledning, ägare och skalbarhet som krävs för att bygga vidare på vårt HPC-erbjudande, med både en stark nordisk närvaro och internationella räckvidd. Med våra gemensamma värderingar, kultur och branschengagemang, är vi glada över att bli en del av atNorth och känner oss övertygade om att de är bäst lämpade att stötta våra kunder, göra att våra anställda kan fortsätta utvecklas och driva den innovation som behövs på HPC-marknaden, säger Daniel Persson, vd och medgrundare på Gompute.

– Eftersom vi fortsätter att se en enormt ökad efterfrågan på HPC -och AI-lösningar vill vi driva innovation och teknologi framåt så att vi kan fortsätta att erbjuda våra kunder de bästa och mest framtidssäkra lösningarna för deras nuvarande och framtida behov. Detta förvärv kommer att göra att vi kan fortsätta att möta denna efterfrågan tillräckligt snabbt, hålla jämna steg med globala marknadsbehov och driva nästa generation av hållbar IT från Norden, fortsätter Eyjolfur Magnús Kristinsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00