Aurora PA 6 AM – hett material breddar Wematters utbud
Hem Produkt NyheterSkrivare Aurora PA 6 AM en hett material utvidga Wematters utbud

Aurora PA 6 AM en hett material utvidga Wematters utbud

Publicerat av: Redaktionen

Svenska 3D skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning.

Bolaget presenterar nu Aurora PA6 AM, ett material som tål högre temperaturer utan att kompromissa på de goda mekaniska egenskaperna.

Materialet är väl använt inom flyg- och fordonsindustrin. Aurora PA6 AM kommer bredda bolagets relevans på marknaden, både nationellt och internationellt. Nu går resan mot fler och nya material snabbt, bara under 2021 har Wematter lanserat två nya material, TPU och ESD, och nu är också Aurora PA6 AM på väg.

Aurora PA 6 AM – hett material breddar Wematters utbudAurora PA6 AM är ett material som tål att framställas i en högre temperatur än övriga befintliga material. Samtidigt som Aurora PA 6 AM har en ökat styvhet och mekanisk styrka. Grundmaterialet Polyamid 6 är eftertraktat inom flyg- och fordonsindustrin där komponenter som exempelvis kugghjul kan utsättas för hög belastning och har krav på att kunna hålla styrkan även i höga temperaturer. Aurora PA6 AM kommer finnas i Wematters grundutbud av material inom kort.

“Att utveckla nya material och på så sett kunna bredda användningsområdet av SLS 3D-skrivaren Gravity är otroligt viktigt och roligt för oss. Vi vill såklart att Gravity ska kunna arbeta för så många som möjligt och eftersom plast används i så många olika komponenter så måste vi ha material för olika användningsområden.”, säger Robert Kniola, vd och grundare på Wematter

Tekniska specifikationer

Egenskap Värde Enhet
Smältpunkt 215 °C
Elasticitetsmodul 2 150 MPa
Sträckgräns 60 MPa
Brottöjning 15 %

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>