Aruba förbättrar sin nätverksplattform Aruba ESP
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba förbättrar sin nätverksplattform Aruba ESP

Aruba förbättrar sin nätverksplattform Aruba ESP

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, introducerar nya funktioner för sina produkter i plattformen Aruba ESP (Edge Services Platform).

Funktionerna är tänkta att förenkla nätverksstyrningen och därmed kunna öka effektiviteten i företags IT-arbete.

Samtidigt introducerar Aruba också två nya switchar. Nyheterna är tänkta att göra det enklare för företag att hantera IT-förändringar efter pandemin genom att göra nätverken mer flexibla och lättare att hantera.

Bland nyheterna finns ny funktionalitet för styrningen av IoT och säkerhet i Aruba Central, en produkt för molnbaserad styrning av nätverket. Aruba Central används även för att analysera nätverket och är hjärtat i Arubas ESP-plattform. Även i switchingporföljen Aruba CX sker förändringar, och i det här fallet handlar det om att underlätta för tjänster i nätverkets kant (det som kallas Intelligent Edge).

Aruba förbättrar sin nätverksplattform Aruba ESP

Aruba CX 6000

Nyheterna ska enligt Aruba möta de förändringar som företag behövt hantera under pandemin. Företagen ökar idag sina investeringar i en mer flexibel IT-infrastruktur som bättre kan parera framtida och oväntade förändringar. Företag förväntar sig alltså en mer snabbföränderlig framtid, och behöver teknik som klarar detta. Dessutom har företagen blivit mer utspridda och applikationer finns såväl i datacentret som i molnet. Även detta och den ökade IT-komplexitet som det innebär behöver hanteras. Ytterligare en förändring är att ny teknik som IoT och molnet fortfarande ökar.

IT-komplexitet kan bland annat minskas genom att styra hela nätverket med ett enda verktyg. Verktyget kan då styra såväl det lokala nätverket som de nätverk som finns på olika filialer.

Flera av de nyheter som nu introduceras handlar om Aruba Central:
– ”Självläkande” AIOps som ger så kallad closed-loop remediation, vilket innebär att problem automatiskt uppmärksammas och lagas innan användare hinner påverkas. Därmed slipper även IT-avdelningen utföra något manuellt arbete.
– Ny tjänst för IoT-drift som utökar övervakningsmöjligheterna till sensorer, connectors och annan IoT-utrustning. Dessutom finns nu en app-butik där kunder kan ta del av Arubas IoT-partners olika erbjudanden.
– Nya funktioner för molnbaserad, automatiserad autentisering och policy. Nyheterna fungerar på en mängd olika enheter, inklusive de som har SIM-kort. Det här gör livet enklare för IT-avdelningen och förbättrar kvaliteten för användare.

Aruba Central har varit en framgångshistoria för Aruba och används idag för att hantera 100 miljoner klienter och 1,5 miljoner enheter hos nära 100 000 verksamheter runt om i världen.

Aruba förbättrar sin nätverksplattform Aruba ESP

Aruba CX 4100i

Aruba presenterar dessutom två nya switchserier i CX-portföljen, Arubas främsta familj av switchingprodukter. Det handlar om Aruba CX 4100i, en serie switchar som är avsedd att klara extrema temperaturer och tuffa miljöer. Detta gör att den kan användas av industrin för IoT-ändamål, särskilt när det behövs en produkt som alltid ska vara igång med hög kapacitet. Nya Aruba CX 6000 är en kostnadseffektiv layer 2-lösning som är avsedd för mindre lokalkontor samt för små och medelstora företag.

Nyheterna presenteras i samband med konferensen HPE Discover 2021: The Edge-to-Cloud Conference. De finns tillgängliga från hösten 2021. Switcharna i Aruba CX 4100i-serien får ett pris som börjar på 4 999 dollar i USA, medan switcharna i CX 6000-serien börjar på 1 049 dollar. Båda produktserierna kan även köpas som en tjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00