Avassa listade av Gartner® som Cool Vendor 2022 i Edge Computing
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Avassa.io listade av Gartner som Cool Vendor 2022 i Edge Computing

Avassa.io listade av Gartner som Cool Vendor 2022 i Edge Computing

Publicerat av: Redaktionen

 avassa.io — Det svenska Edge Computing-företaget Avassa är ett av fyra företag globalt som listas som Gartner Cool Vendor 2022 i kategorin Edge Computing.

Avassa, grundat 2020 och baserat i Stockholm, har skapat en platform för att hantera applikationer och datorprogram som körs i så kallade edge-miljöer — det vill säga distribuerat över verksamheters fysiska lokaler och utanför det centrala molnet.

Avassas innovativa lösning syftar till fungera som en brygga mellan moderna applikationsteam, vana att primärt hantera applikationer i centrala moln, och distribuerade miljöer — så som butikslokaler, sjukhus, fabriker, fastigheter, logistikcenter eller andra edge-miljöer. Nu listas Avassa som ett av fyra företag globalt som en Gartner Cool Vendor 2022 i kategorin Edge Computing av Gartners analytiker Bob Gill, Tom Bittman och Sandeep Unni.

Avassa listade av Gartner® som Cool Vendor 2022 i Edge Computing

Carl Moberg

“Vi värderar högt att Gartner inkluderar edge computing som en kategori i forskning likt Cool Vendor. Det bidrar med värdefulla insikter till företag som planerar, eller redan är igång med ett edge computing-initiativ.” säger Carl Moberg, CTO och medgrundare av Avassa. “Avassas vision är att göra edge-miljöer enkla, effektiva och säkra att hantera och att vi listats som Gartner Cool Vendor är fantastiskt ärofyllt — och ett enormt erkännande av vårt bidrag till branschen såhär långt.”

Avassa har skapat ett verktyg för att orkestrera, livscykelhantera och överse applikationer som körs i edge-miljöer.

De möjliggör för företag att uppnå samma flexibilitet och innovationskraft som de har i molnverktygen de redan använder — även i distribuerade miljöer. Det leder ofta till både ökad innovationsförmåga och en förbättrad användarupplevelse. Avassa listas nu som Gartner Cool Vendor inom Edge Computing som ett av totalt fyra företag globalt. Carl Moberg fortsätter:

“Edge-mijöer är en tilltagande viktig infrastrukturkomponent i ett flertal vertikaler inklusive detaljhandel, tillverkningsindustri, telekom, hotell, medtech och kommersiella fastigheter. Många företag har kommit en bra bit på sina molnresor till centrala moln, och vi hjälper dom utöka sin operativa förmåga även till edge-miljöer. Vi är stolta och glada över att vara ett av fyra företag som har äran att listas som Cool Vendors inom Edge Computing 2022.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00