AWS förenklar privata mobila nätverk i samarbete med ledande telekomföretag
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERAWS AWS förenklar nu privata mobila nätverk i samarbete med ledande telekomföretag

AWS förenklar nu privata mobila nätverk i samarbete med ledande telekomföretag

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt program, Integrated Private Wireless on AWS, kombinerar AWS infrastruktur och tjänster med 5G/4G LTE-nätverk från flera ledande telekomföretag.

Syftet är att göra det enklare för verksamheter att göra sunda investeringar, och driva på innovationstakten i det som ofta kallas industri 4.0.

Företagskunder och telekomföretag har länge uttryckt behov av ett enklare sätt att upptäcka, implementera och hantera privata mobila nätverk. Ett privat mobilt nätverk gör det möjligt att bygga en uppkoppling som är både säkrare och mer tillförlitlig än en traditionell Wi-Fi-uppkoppling. Dessutom kan ett privat mobilt nätverk göra det enklare för företag och organisationer att effektivt utnyttja AI och maskininlärning (ML), dataanalys och Internet of Things (IoT).

Fram till nu har det dock upplevts som för dyrt, för tidskrävande och på tok för komplicerat för många företag att bygga upp och drifta ett privat nätverk. Tack vare Integrated Private Wireless on AWS vill Amazon Web Services göra det enklare, billigare och mer lättillgängligt att både bygga upp och driva lösningar genom privata nätverk, och fatta rätt beslut vid investeringarna.

Integrated Private Wireless on AWS lanseras i nära samarbete med flera av världens ledande telekomföretag, däribland Deutsche Telekom, KDDI, Orange, T-Mobile och Telefónica. Lösningen bygger på att teknik för privata 4G- och 5G-nätverk kombineras med molntjänster från AWS och lösningar med ursprung i AWS community av partners, med representation från fler än 150 länder. Dessutom erbjuder lösningen en samlad portal som ger en snabb och tydlig överblick över tjänsterna.

AWS förenklar privata mobila nätverk i samarbete med ledande telekomföretag”Med det nya erbjudandet kommer AWS att göra det enklare för verksamheter att navigera marknaden för privata mobilnät. Genom AWS-portalen kan kunderna enkelt utforska olika lösningar från medverkande telekomföretag, sorterade efter såväl branscher som olika typer av användningsområden. Från portalen kan kunder även kontakta det företag de vill samarbeta med, och få deras hjälp med att designa, leverera, driva och stötta de privata mobilnäten”, skriver Adolfo Hernandez, VP Global Telco Business på AWS, i ett blogginlägg.

Ett privat mobilt nätverk har en enorm potential när det gäller att hjälpa företag att ta vara på fördelarna med Industry 4.0 tack vare nya och förbättrade tillämpningar av spjutspetsteknologi, och kan samtidigt även spela en roll i att generera nya intäktströmmar för leverantörer av kommunikationslösningar.

Under de kommande månaderna kommer AWS att arbeta tillsammans med deltagande telekombolag för att löpande uppdatera portalen med nya exempel på användningsområden, tillämpningar och för att ta fram nya erbjudanden åt intresserade företag och organisationer.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00