Sentinel One – Workshop February 20
Hem KANALRÖST Hej då till föråldrade säkerhetslösningar – välkommen till 2020 och nästa generations skydd

Hej då till föråldrade säkerhetslösningar – välkommen till 2020 och nästa generations skydd

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Har du rätt lösning eller ska du säga ”hej” till SentinelOne? Här är några saker som du kan tänka på när det gäller säkerhet ur ett framtidsperspektiv.

Principer för klientskydd

Hej då till föråldrade säkerhetslösningar – välkommen till 2020 och nästa generations skyddI dagsläget, där olika uppkopplade enheter rör sig i många oskyddade miljöer, är vi tvungna att förhålla oss till skydd på ett nytt sätt. Den ena leverantören förespråkar vikten av att bygga brandvägg, den andra förlitar sig på att stoppa virus. Så vad ska du välja? Endpointskydd är lösningen som förhindrar skadliga filer från att exekveras samtidigt som den stoppar alla försök till att utnyttja sårbarheter.

Här är fem tips som hjälper dig att välja rätt klientskydd

  1. Hot är mycket mer än bara virus

Trots det erbjuder de flesta säkerhetslösningar fortfarande endast antivirus.

Cyberattacker kan variera från generella till mycket målinriktade. Angripare beväpnar sig med maskininlärning för att genomföra mycket målinriktade attacker. Ett bra klientskydd behöver därför kunna upptäcka skadligt beteende.

  1. Reaktiv vs. proaktiv attityd till säkerhet

Även om antivirus förvisso kan upptäcka skadliga webbplatser eller misstänkta intrång, är och förblir det en reaktiv metod. Effektivt klientskydd kräver ett proaktivt tillvägagångssätt.

Fil-lösa attacker kan plantera skadlig kod direkt i minnet. En föråldrad säkerhetslösning som främst fokuserar på skanning av skadliga filer har därför passerat sitt bäst-före-datum.

  1. Lita inte på identiteten utan på beteendet

Betrodda applikationer kan också missbrukas i en attack, ex. Microsoft Office makroattacker. Sårbarheter kan utnyttjas bara genom att användaren öppnar en vanlig fil. Sådana attacker förbises av många säkerhetslösningar eftersom de verkar komma från betrodda källor. Ett bra klientskydd måste kunna skilja legitim aktivitet från skadligt beteende.

  1. Enkelhetens kraft

Ett klient-skydd skall inte vara krångligt. Med hjälp av AI kan stora delar automatiseras. Detta leder till ett bättre skydd till en lägre kostnad.

  1. Säkerhet är ett synssätt, inte en produkt

Hot kan komma från flera olika håll och se ut på olika sätt. Det är inte en fråga ”om” utan ”när” ett företag attackeras. Då kan frånvaro av en handlingsplan leda till stora skador på kundbasen och att varumärket blir skadat. Ta inte den risken!

SentinelOne är här för att hjälpa dig in i 2020!

https://pages.info.exclusive-networks.com/SentinelOne-promoted-campaign

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00