Hem LEVERANTÖRCONAPTO Conapto och SEOM samarbetar för ett hållbart samhälle

Conapto och SEOM samarbetar för ett hållbart samhälle

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Conapto och SEOM (Sollentuna Energi & Miljö AB) har upprättat en plan för att återvinna och leverera värme till SEOM fjärrvärmenät.

Conapto och SEOM samarbetar för ett hållbart samhälle 2

Håkan Björklund, från Conapt och Monika Söderlund Andreasson från SEOM (Sollentuna Energi & Miljö AB)

Målet är att, med hjälp av den restvärme som finns i Conaptos datacenter i Sollentuna, kunna värma upp ca 1800 bostäder.

”Det här är en viktig del i vår ambition att bidra till ett hållbart samhälle. Vi har satt en mycket aggressiv hållbarhetsplan där vi har som slutmål att bli en helt klimatneutral leverantör av colocation. En del i det arbetet är att titta på hur vi kan effektivisera vår drift och då är värmeåtervinning en perfekt lösning. Då SEOM aktivt driver ett arbete med att ta till vara restvärme i kommunen har SEOM varit väldigt positiva till detta projekt och vi ser fram emot det fortsatta arbetet, säger Håkan Björklund, VD på Conapto”

Conapto var tidigt ute med att utnyttja förnybara energikällor och har drivit sina datacenter med 100% vindkraftsel i 10 år nu. Nästa steg är alltså värmeåtervinning på alla sina anläggningar samt även solpaneler som kommer kunna bidra till ännu mer energieffektiva datacenters.

”För oss på SEOM är detta en milstolpe, det blir det första datacentret som vi kopplar på vårt fjärrvärmenät. Vi jobbar ständigt med att hitta nya energismarta lösningar som kommer våra invånare och företagare till nytta och har sedan länge ett fokus på klimat- och hållbarhetsfrågor. Med hjälp av denna lösning räknar vi med att, när anläggningen är fullt utbyggd, kunna leverera energismart värme till ca 1800 bostäder i kommunen, säger Monika Söderlund Andreasson på SEOM”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00