Cygate vinner Kammarkollegiets upphandling av datacenterslösningar
Hem SÄKERHET Cygate vinner nu Kammarkollegiets upphandling av datacenterslösningar

Cygate vinner nu Kammarkollegiets upphandling av datacenterslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Cygate, en del av Telias företagsaffär, har fått tilldelningsbeslut i upphandlingen Datacenter 2021 för anbudsområdet Datacenterlösningar.

Telia och Cygate har därmed fått tilldelning i två av fyra anbudsområden i upphandlingen.

Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet har uppdraget att ingå ramavtal om varor och tjänster som är avsedda för andra statliga myndigheter. Inom IT och telekom gäller uppdraget hela den offentliga förvaltningen, det vill säga även kommuner och regioner.

Cygate vinner Kammarkollegiets upphandling av datacenterslösningar– Jag är stolt över att vi nu fått förtroende att få leverera produkter och tjänster för datacenterlösningar till offentlig sektor och våra viktiga samhällsfunktioner. Det ligger helt i linje med vårt fokus på att fortsätta bygga position inom lokala nät, säkerhet och hybrid IT, säger Fredrik Sidmar, VD på Cygate.

Ramavtalsområdet Datacenter består av fyra delområden: nätverk och säkerhet, telefoniprodukter, datacenterlösningar samt servrar och lagring.

Telia har sedan tidigare fått tilldelning i delområdet Telefoniprodukter.

– Vi hade även fått tilldelning för anbudsområdet nätverk och säkerhet, men som nu tyvärr är överprövat. Men vi håller tummarna för ett positivt utfall i den processen. Då skulle vi inom Telia leverera tjänster i tre av fyra ramavtalsområden. Ett kvitto på vår förmåga att kunna leverera helhetslösningar för både kommunikation och IT och axla rollen som en viktig digitaliseringspartner till offentlig sektor, avslutar Fredrik Sidmar.

Datacenterlösningar omfattar all hårdvara, programvara och tjänster som omfattas av de tre andra delområdena: servrar och lagring, nätverk och säkerhet samt telefoniprodukter. Delområdet Datacenterlösningar ska användas när en kunds behov ryms inom två eller flera av de andra områdena alternativt där behovet rör datacenter men inte tydligt hör hemma i något av de andra områdena.

Upphandlingen för nätverk och säkerhet omfattar hårdvara, programvara och tjänster för till exempel nätverksväxel, router, trådlösa nätverk, lastbalanserare, brandvägg, Virtual Private Network, intrångsdetektering och övervakning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00