Fältcoms IoT gateway MIIPS får ITxPT märkning
Hem Nyheter Fältcoms IoT gateway MIIPS får ITxPT märkning

Fältcoms IoT gateway MIIPS får ITxPT märkning

Publicerat av: Redaktionen

Fältcom part of Telia har officiellt fått ITxPT märkning för sin IoT gateway MIIPS som visar att enheten är godkänd och uppfyller ITxPTs standard för publika transporter.

Fältcoms IoT gateway MIIPS får ITxPT märkningITxPT märkningen innebär att MIIPS enheten från Fältcom part of Telia uppfyller kraven för ITxPTs öppna arkitektur som möjliggör kompatibilitet med IT-system och enheter från andra leverantörer inom publika transporter. Kunder som använder ITxPT godkända enheter får en större flexibilitet och möjlighet att skräddarsy och uppdatera system efter sitt specifika behov på ett enkelt sätt till en betydligt lägre kostnad.

MIIPS är en mobil kommunikationsenhet för installation i exempelvis fordon som möjliggör för system och enheter i fordonet att hanteras via internet. Det gör det möjligt att t ex hämta fordonsdata, kontrollera, övervaka drift, uppdatera och konfigurera IT-system i fordonet från distans. Enheten och tillhörande back-office system används bland annat av operatörer och trafikhuvudmän inom publika transporter för att effektivisera och öka passagerarservice med hjälp av applikationer som passagerarräkning, positionering, eco-driving, internet ombord, säkerhetskameror, förarlarm, VoIP, förarmeddelanden, förar-ID, digital skyltning, hämtning av färdskrivardata och många fler.

ITxPT laboratoriet utförde ett stort antal test av MIIPS enheten, både på distans och fysiskt, och enheten klarade framgångsrikt alla delar av testproceduren för delarna Module Inventory, Time and MQTT Broker enligt ITxPTs specifikation S01 v2.0.1 och S02 v2.0. Enheten 6420 Fältcom MIIPS Committo A-LG är nu inkluderad i ITxPTs katalog över godkänd utrustning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>