Finsk logistikjätte optimerar med Telia och AWS
Hem NYHETERNÄTVERK Finsk logistikjätte optimerar nu med Telia och AWS

Finsk logistikjätte optimerar nu med Telia och AWS

Publicerat av: Redaktionen

Med ett virtuellt privat 5G-nätverk från Telia och tillämpning av AWS molntjänster för edge computing och maskininlärning, har den finska logistikjätten Transval hittat nya sätt att optimera och automatisera lagerhållningen.

 Transval Group är marknadsledande i Finland inom outsourcing av logistik och är också den största aktören inom internlogistik i Norden.

Företaget är del av Posti Group. Man tillhandahåller lösningar för hela leveranskedjan, från transport till lager och ett brett utbud av tjänster. I samband med Mobile World Congress visar man tillsammans med Telia och Amazon Web Services upp en ny lösning som gör det möjligt att ersätta manuell inventering av lager med hjälp av videokameror och maskininlärning.

Projektet bestod i att koppla upp HD-kameror i ett av de outsourcade lagren till ett virtuellt privat nätverk anslutet till Telias datacenter i Helsingfors, och sedan bygga och träna en maskininlärningsmodell i Amazon Sagemaker. Modellen känner igen specifikt pallgods och räkna ut antalet kollin i ett givet område, baserat på hur mycket ledig plats det finns, och även följa när pallar förflyttas. Det ersätter vad som tidigare var en manuell process med en kontinuerlig realtidsöverblick över lagerstatusen för olika produkter och komponenter, minskar antalet möjliga felkällor och gör det lättare att undvika att brister som stör verksamheten uppstår.

Finsk logistikjätte optimerar med Telia och AWS”Lösningen har stärkt vår förmåga att få tillgång till realtidsinformation om produkttillgången i vårt lager. En följd av det är att det har blivit mycket enklare att säkerställa att vår leveransbuffert är i linje med vår överenskommelse med kunden och med våra KPI-mål. Genom att visuellt spåra buffertnivån och uppdatera statusen i realtid, säkerställer vi att våra kunder har de saker de behöver i sin buffert, hela tiden”, säger Riku Koskimaa, Senior Manager of Business Development på Transval, i ett pressmeddelande.

Under 2022 påbörjade Telia ett omfattande projekt för att utbilda 10 procent av de anställda på AWS molntjänster, vilket beskrivs som en förutsättning för att skapa projektet. Telias arbete med AWS-tjänster gör det möjligt att hjälpa företagets kunder att bygga nya, skräddarsydda tjänster, och den tjänst man nu utvecklat för Transval kommer att standardiseras.

”Vårt samarbete med AWS för att rulla ut våra privata nätverk, i samverkan med molnet, skapar enkelhet, ökad effektivitet och möjligheten att snabbt utveckla nya initiativ för marknadens behov. Det handlar om att uppnå storskalighet, prioritera säkerhet och samtidigt minska komplexitet, till nytta för kunder och slutanvändare”, säger Rainer Deutschmann, Group COO på Telia Company.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00