28 läänder undertecknade den historiska Bletchley- deklarationen under AI Safety Summit 2023
Hem NYHETERAI 28 länder samlades för att underteckna Bletchley- deklarationen under AI Safety Summit 2023

28 länder samlades för att underteckna Bletchley- deklarationen under AI Safety Summit 2023

Publicerat av: Redaktionen

I det stndigt frnderliga AI-landskapet tar skerhet och etik en central roll.

Betydelsen av detta betonades i förra veckan nr 28 lnder samlades fr att underteckna Bletchley- deklarationen under AI Safety Summit 2023.

Detta toppmöte hölls på den historiska platsen Bletchley Park i Buckinghamshire, där världsledare och AI-experter samlades för att diskutera framtiden för teknologin. Ett historiskt ögonblick som markerade behovet av att hantera riskerna med AI och att ta ansvar för teknologins utveckling.

 Under onsdagen signerades den historiska ”Bletchley-deklarationen” av sammanlagt 28 länder, inklusive USA, Storbritannien, Kina och Indien. Deklarationen betonar att AI utgör både kort- och långsiktiga risker och att kreatörerna bakom AI-baserade system har ett ansvar för att säkerställa att dessa system är säkra. Länderna åtog sig att samarbeta internationellt för att identifiera och mildra dessa risker. Bletchley-deklarationen beskriver en gemensam vision och en viktig milstolpe för att främja säkerhet och etiska överväganden vid utveckling och implementering av AI.

28 läänder undertecknade den historiska Bletchley- deklarationen under AI Safety Summit 2023

Ivana Bartoletti

– Enligt Bletchley-deklarationen kommer agendan att fokusera på att identifiera säkerhetsrisker relaterade till AI som är av gemensamt intresse, bygga en delad vetenskaplig och evidensbaserad förståelse för dessa risker samt upprätthålla denna förståelse när kapaciteterna fortsätter att öka. Detta sker inom ramen för ett bredare globalt tillvägagångssätt för att förstå AI:s påverkan på våra samhällen. Detta är definitivt viktigt, men det är önskvärt att det också finns verkliga åtgärder och konsekvenser för dessa åtaganden när toppmötet återförenas om sex månader i Sydkorea, säger Ivana

Bartoletti, AI-expert och Global Privacy Officer, Wipro.

På mötet som avslutades i torsdags, diskuterades AI med fokus på att uppnå en gemensam förståelse för riskerna och skapa en internationell process för samarbetet kring säkerheten inom AI. Dessutom diskuterades åtgärder som enskilda organisationer bör vidta, och vikten av att visa hur säker utveckling av AI kan möjliggöra en positiv global användning av teknologin och främja samhällsutvecklingen.

AI Safety Summit 2023 avslutades under torsdagen den 2 november.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00